23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Dekolteli türban tartışması

Nazlı Ilıcak, atv'de önceki gece yayınlanan "Beyin Fırtınası" programına, başörtüsü ile türban arasındaki farkı göstermek için Fransız usulü türbanla çıktı.

Gazeteci Nazlı Ilıcak, son günlerde yaşanan türban-başörtüsü tartışmasına ilginç bir gösteriyle katıldı. Ilıcak önceki akşam atv’de yayınlanan, gazeteci Mehmet Barlas’ın sunduğu ‘Beyin Fırtınası’ programına, başörtüsü ile türban arasındaki farkı göstermek için Fransız usulü türbanla çıktı. Türbanın yanı sıra boynunu açıkta bırakan bir giysisi nedeniyle Ilıcak ile programın sunucusu Mehmet Barlas ve gazeteci Reha Muhtar arasında ilginç bir diyalog yaşandı:

Reha Muhtar Bunu ilk defa mı takıyorsun?

Nazlı Ilıcak Evet, ilk.

Reha Muhtar Kendiniz mi bağladınız?

Nazlı Ilıcak Kendim bağladım. Uçlarından tepeye doğru toplayıp bağladım.

Mehmet Barlas Reha her şeyi siyasete sürüklediği için kendisini kınıyorum.

Nazlı Ilıcak Bu başörtüsü değil, türban... Fransızca’dan geliyor, Fransız kadınların da kullandığı türden...

Mehmet Barlas Ben Nazlı’ya önden neyse de, arkadan bakınca, Allah korusun kaza geçirmiş de başını sarmış gibi sanıyorum.

Mehmet Barlas Erkekler kadınlar üzerinden siyaset yapıyor. Mesela Reha’nın başında türban ya da başörtüsü olsaydı aynı şey olur muydu?

B. Bardot’ya benzetti

REHA Muhtar’ın, ‘Sizin gibi göğüs dekolteli bir türbanlı göremiyoruz’ sözü programa damgasını vurdu. Barlas da ‘Bu türbanı ben Brigitte Bardot’da da görmüştüm. Gerçi siz Bardot değilsiniz ama...’ dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 11:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?