17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Deliller ortada yok

İstanbul Barosu avukatlarının, tren kazasının meydana geldiği Sakarya’nın Pamukova İlçesi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yaptıkları ’kaza yerinde yeniden keşif’ talebinin kabul edilmesinin ardından, olay yerine gelen heyet, incelemelerini sürdürüyor.
İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Filiz Saraç, Yönetim Kurulu Saymanlık Üyesi Av. Muammer Aydın, Av. Ozan Bengisu, Hakim Yılmaz Alp, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Makine Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Makine Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Levent Saraç, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’ndan Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür’ün bulunduğu heyet, olay yerindeki incelemelerine devam ediyor.
İstanbul Barosu Genel Sekreteri Filiz Saraç yaptığı açıklamada, birkaç gün önce kendisinin de hızlandırılmış trene bindiğini söyleyerek, "Aynı bölgede tren savrulmuştu. Çok da hızlı gidiyordu. Ben bu trene bir daha binmemeye karar vermiştim" dedi.
Olay yerinde hiçbir önlem alınmadan çalışmalar yapıldığını, bu nedenle de delillerin sağlıklı bir şekilde toplanamayacağını öne süren Saraç, "Sağlıklı inceleme yapılmadan raylar değiştirilmiş. Bu şekilde bir çalışma ile deliller kaybolmuş olabilir. Biz kazadan sonra geldiğimizde fotoğraf çekmiştik. O gün burada bulunan hiçbir delilin şimdi yerinde bulunmadığını görüyoruz. Burada büyük bir olay yaşanmış; ama gerekli inceleme yapılmamış. Deliller karartılmış olabilir" diye konuştu.
Heyetin ortak düşüncesinin de böyle olduğunu ifade eden Saraç, inceleme yapmaya devam edeceklerini de kaydetti.
SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:07:06
Güncelleme :24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?