19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Delilleri sızdıranı açıklayın

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasına ait bilgilerin bazı yayın organlarına sızdırılmasını eleştirdi. Anadol "Erdoğan’ın servisi yapan çeteleri ortaya çıkarmasını istiyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan, "Yayın yasağına rağmen Ergenekon soruşturmasındaki delilleri ve ifadeleri servis yapan çeteleri ortaya çıkarmasını" istedi. Anadol, şunları söyledi:

FAL TUTUYOR Bazı köşe yazarları, sırayla kimin gözaltına alınacağını, ellerindeki fihristten köşelerine yazıyorlar. Baktıkları fal da tutuyor. Gizlilik ve yayın yasağına rağmen, avukata dahi verilmeyen bilgileri, bazı yayın organları nasıl elde ediyor? Bu demokrasinin, hukukun en önemli hastalığıdır. Vaktiyle Genelkurmayın önünde basına servis yapan güçler, aynı işi tekrarlamaktadır.

Ergenekon soruşturmasını, diğer soruşturmalarda olduğu gibi siyasi emellerine alet etmek için, AKP’nin kapatılma davasına karşı, alternatif dava açmak için kamuoyunu yönlendirmekte, meşgul etmekte, bu şekilde gazetelerde bilgiler yer almaktadır. Selçuk’un avukatının haberi yok ama gazete bunları yayımlayabiliyor. Adalete gölge düştü. Yargı dışındaki güçlerin eli çekilmezse tamamen siyasileşir olay. Bir an önce dava açılmalıdır. 9 ay çok uzun süredir. Yayın yasağına, gizlilik kararına rağmen bu ifadeleri, delilleri basına servis yapan kimse, İçişleri Bakanı ortaya çıkarmalıdır. Çıkarmıyorsa, hükümet zan altında kalacaktır. Başbakan’a sesleniyorum. Dava hakkında yeterince konuştu, her gittiği yerde çetelerle mücadeleden bahsediyor. Yasağa rağmen, bu servisi yapan çeteleri ortaya çıkarmasını istiyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 06:14:38
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 06:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
El salud IP: 78.176.20.xxx Tarih : 25.03.2008 15:50:26

Tesadüfün bu kadarı da olurmu dercesine baskınlar ve gözaltılar öncesinde Fethullah Gülen gazetelerinin yazarları bakla falı açıyorlar. Ergenekon konusunda yayın yasağı var, gözaltına alınanların avukatları bile dosyayı inceleyemiyor. Ancak birisinin yazdığı Ergenekon kitabı da yok satıyor.