1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Demirel, Çiller ve Ağar'a suç duyurusu!

Kayıplara Karşı Uluslararası Komite Türkiye Seksiyonu (ICAD), 1995 tarihinde 30 kişinin gözaltında kayboldukları iddiasıyla dönemin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakanı Tansu Çiller ve Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kayıplara Karşı Uluslararası Komite Türkiye Seksiyonu (ICAD) üyesi yaklaşık 15 kişi Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda toplandı. Maside Ocak grup adına yaptığı basın açıklamasında, "27 Mayıs 1995 tarihinde Galatasaray Lisesi önünde 30 kadar insan gözaltında kaybolanlar için oturdu. Cumartesi annesi insanları 00 hafta boyunca Galatasaray'da kaybedilen insanların akıbetini sordu.

Bu gün hala kendisinden haber alınamayan kayıplarımızın akıbetlerini sormaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Gözaltında kayıp insanlığın en büyük ayıplarından biri olmaya ve bir sindirme yöntemi olarak uygulanmaya devam ettiğini ileri süren Maside Ocak, "Dünyanın pek çok ülkesinde devletler vatandaşlarını kaçırıyor. Devletin toplum yaşamını tehdit eden terörü bir sis perdesinin ardından belirsizleşmeye, şiddet sahipsizleştirilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Maside Ocak, "Gözaltında kayıp olgusu Susurluk raporlarında da faili meçhul siyasal cinayetle bağlamında ele alınıyor ve devletin rolüne açıklık getiriyor. Bugün elimizdeki raporlara göre hala 1246 kişi kayıp. Kayıpların faillerinin yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

...
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 16:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk balaban IP: 78.165.144.xxx Tarih : 27.05.2008 22:23:08

Tam yerinde kayıpları sormuşsunuz ! yok edilen tarihide sorsanız ya akif parkı tarihi evlerin yok edildiği rızıkların söndürüldüğü bir yer buradaki halkın esnafın sessiz çığlıklarını niye duymuyorsunuz vurun abalıya ikdidarada biraz sorsanıza sıkar biraz .hesap sorduklarınızı kimlerin yol göstermesi ile sorgulayınız yıllarca sonramı hatırınıza geldi basının önünde yok edilenleri arayın yok edilen milli değerleri yabancıya satılan bankaları fabrikaları oferin telekomunu sorun gündem değiştirmeye çalışmayın.şimdiye kadar yaşayan kimin yaralı parmağını sardınız ? açıklayın