17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Demirel: Her şey AB’den ibaret değil

Ankara - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyesi olmasının menfaatine olduğunu, ancak her şeyin bundan ibaret olmadığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından Beytepe yerleşkesinde düzenlenen toplantıda, "AB Sürecinde Türkiye" konulu konferansa katılan Demirel, "Türkiye’nin AB üyesi olması menfaatinedir, ancak her şey bundan ibaret değildir. Türkiye AB’ye üye olursa iyi olur, olmazsa (deniz bitti) değil, her şeyin sonu değil. Türkiye AB’ye üye değilken de var, üye olmazsa yine var olmaya devam edecektir" dedi.

Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkanların bir kısmının bugün Türkiye’nin nüfusunun büyük bölümünün Müslüman olmasını öne sürdüklerini anımsatan Demirel, "1963 yılında Ankara Anlaşması imzalandığında da Türkiye’nin nüfusunun büyük kısmı Müslümandı. Bugün itiraz edenlerin o zaman akılları neredeydi? Bunu iyi niyet çerçevesinde düşünmek mümkün değil" diye konuştu.

Demirel, "özel statü" önerilerini de eleştirerek, Türkiye’nin başvurusunun "özel statü" için değil, tam üyelik için olduğunu vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?