23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Demirel'in gizli kasası bulundu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görevlileri, Isparta'da Şevket Demirel'e ait el koyduğu 9 şirketten biri olan GÖLTAŞ'ta gizli bir odada kasa ele geçirdi. Kasada Egebank'a ait aranan belgeler bulunduğu öne sürüldü.

SKYTURK'ün haberine göre, GÖLTAŞ Hazır Beton ve Çimento A. Ş.'de dün yapılan araştırmalar sırasında, arşiv bölümünün yanında, gizli farklı bir oda bulundu. Bu odanın merkezi bir bölgede olmaması TMSF yetkililerinin ilgisini çekti. Odanın etrafının çelik levha ve cam ile kapatılmış olması heyacanı daha da artırdı. Görünüşte atıl gibi görünen kapısı eski ancak anahtarı yeni odanın içinde de 3 dolap ve bir kasa vardı. Kasayı açma çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü.

En önemli belgeler

Kasanın açılmasıyla Egebank'ın hakim ortaklarına ait şirketlerin hisse senetlerine ve bilgilerine ulaşıldı.

Bunlar arasında Üniversal Holding yani Egebank'ın 1999'da Hüseyin Bayraktar'dan Murat Demirel daha doğrusu babası Şevket Demirel'in holding grubuna geçişi sırasındaki detaylar bulunuyor.

Kasanın açılmasının hemen ardından SKYTURK'e konuşan TMSF 1. Tahsilat Daire Başkanı Fethi Çalık, 'Bu belgeler, 6 yıldır aradığımız belgelerden en önemlileriydi. Bunlar tamamen hakim ortaklarla, transferlerle ilgili belgeler' dedi.

'İlişki ortaya çıktı'

Çalık, GÖLTAŞ ile Egebank arasında nasıl bir ilişki olduğunu normal arşivde yaptıkları çalışmalar sırasında ortaya çıkardıklarını da bildirdi.

Isparta'da bulunan 60'a yakın TMSF yetkilisinin tüm dosyalar üzerindeki incelemesi sürüyor.

Bazı dosyalar incelemenin ardından İstanbul'a TMSF merkezine gönderilmek üzere karton kutulara konuluyor. Görevliler, 'dosyalar hırpalanmasın diye' eldiven kullanıyor.

Fethi Çalık, İstanbul'a gönderilen belgelerin detaylı olarak inceleneceğini gerekli açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.

SKYTURK
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 05:49:32
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?