18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Demirel’in özgürlüğü kısa sürdü

Yahya Murat Demirel dün akşam cezaevinden tahliye edildi. Bugün yine tutuklandı.

Dün "Bankkapital Davası"ndan tahliye edilen Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında "Bankalar Kanunu’na muhalefet" suçundan açılan dava kapsamında gıyabi tutuklama kararı çıktı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya üzerinden yaptığı inceleme sonucunda Demirel’in gıyaben tutuklanmasına karar verdi.

El konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında, 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun “zimmet” suçunu düzenleyen 22. maddesinin 3. fıkrası uyarınca 6 ile 12 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle yeni bir dava açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bu davaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Demirel’in çeşitli hileli işlemlerle bankaya ait parayı zimmetine geçirdiği öne sürülmüştü.

Bu arada Demirel, “Bankkapital Davası” kapsamında tutukluluğu kaldırılınca dün Kartal Cezaevi’nden tahliye olmuştu.

YİNE TUTUKLANDI


Avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Demirel, 8. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne gitti.

Gazetecilerin, “Söylemek istediğiniz bir şey var mı? Dün tahliye edildiniz” dediği Demirel, “Söylemek istediğim çok şey var. ’Kaçtı’ dediler geldim işte” karşılığını verdi.

Demirel hakkındaki gıyabi tutuklama kararının, vicahiye çevrilerek tutuklandı.

 Demirel cezaevinde 

El konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından Kartal Cezaevi’ne konuldu.

Yahya Murat Demirel, İstanbul Adliyesi’ndeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerce resmi bir araca bindirilerek Kartal Cezaevi’ne gönderildi.

Demirel’e kelepçe takıldığı görüldü.

"Bankalar Kanunu’na muhalefet" suçundan gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrilirken ifade de veren Yahya Murat Demirel’in, hakkındaki suçlamaların 2000 yılına ait olduğunu, Egebank’a ise 1999’da el konulduğunu belirterek, suçlamaları reddettiği öğrenildi.




AA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 17:49:48
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 00:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?