30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Demirören parasını geri istiyor!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören “Beşiktaş’a verdiğim parayı geri alırım" dedi.

Sanem Altan/Vatan

5 yıl boyunca cebinizden Beşiktaş’a aktardığınız kaynağın 40 milyon dolar olduğu her fırsatta söyleniyor. Böyle bir fedakarlığı niye yapıyorsunuz?

“40 MİLYON dolar verdiğim doğru.. Niye bunu yaptığımın mantıklı tek açıklaması var, o da Beşiktaşlılık, başka bir şey değil.. Biz Beşiktaş’ı daha güzel bir ortama taşımak için böyle şeyler yapıyoruz.. Yönetimin, taraftarın, futbolcunun gece mutlu yatıp, sabah mutlu kalktığı bir ortam yaratmak istiyoruz. Ama iş böyle yürümüyor ki.. 15 günde bir başkan adayı çıkarıyorlar ortaya.. Tabii çıkacak, herkes çıkabilir.. Beşiktaş Başkanlığı istenecek bir mertebe.. Ama bu denemeler seçim dönemlerinde yapılır.. Hep suni bir kaos ortamı yaratılıyor.. Kaos da yönetim kuruluna değil camiaya zarar veriyor.. Sonuçta yönetimler geçici.. Medyada da herkes kafasına göre birşeyler yazıyor.. Sporla yatıp sporla kalkan bizim gibi insanları bile gazete okumaz hale getirdiler artık.. Bazı muhabirler benim ağzımdan benim aklımın ucundan bile geçmeyen şeyleri yazıyorlar.. O zaman da medyaya inanç kalmıyor haliyle.”

40 milyon dolarlık alacağınızı potansiyel adaylara karşı koz olarak kullandığınız da öne sürülüyor.. Gerçekten böyle mi? Başkanlığı bırakmaya karar verdiğiniz gün hangi şartlarda paranızı geri alacaksınız?

“BEŞİKTAŞ o kadar büyük ki, hiçbir zaman başkansız kalmaz. Ben Beşiktaş’ın ihtiyacı olduğu için bu parayı verdim. Hiçbir zaman ’Para vereyim de başkan olayım’ diye elimi cebime atmadım. Karşıma çıkacak potansiyel adaylar da yine Beşiktaş’ın ihtiyacı olduğu için bu parayı verecekler. 40 milyon doların faizini hesaplarsanız, Beşiktaş’a senede 10 milyon dolar para kazandırdığım ortaya çıkar.. Kulübü o faiz yükünden kurtardım.. Ben kulüpten hiç faiz almadım, bundan sonra da almayacağım.. Ama sonunda tabii ki ana parayı geri alacağım.. Bu para benim çocuklarımın parası takdir edersiniz ki..”

VATAN
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 12:01:29
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 12:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?