23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Demiröz: Hiçkimseye 'çirkin' demedim

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz TRT çalışanlarına elektronik posta göndererek son günlerdeki spekülasyonlara açıklık getirdi. Demiröz, TRT spikerleri için söylediği belirtilen "korku filmi gibi" sözlerini spikerlere yönelik değil, TRT’nin sıkıntılarını anlatmak için kullandığını belirtti.

E-POSTA’DAN AÇIKLAMA

Demiröz, basında yer alan TRT spikerlerine yönelik "korku filmi gibi" sözlerinin yanlış anlaşıldığını anlatmak amacıyla TRT çalışanlarının elektronik posta adreslerine açıklama gönderdi.

Açıklamada, basında son zamanlarda şahsıyla ilgili çıkan bir röportajın büyük bölümünün doğru olduğunu, ancak TRT spikerlerine yönelik sözlerinin ise yanlış aktarıldığını ifade etti.

"Sevgili arkadaşlarım, gazetede bir röportajmış gibi yer alan söyleşi, aslında birbirini geçmişten tanıyan iki insanın sohbetinden ibarettir. Bu sohbet sırasında karşılıklı olarak önce hal hatır sorulmuş, sonra da gündemdeki bazı konular hakkında karşılıklı değerlendirmeler yapılmıştır. Ancak bu sohbet gazeteye, bir çok konuda yanlış anlamalara yol açacak görüş ve beyanlarım olarak ’soru-cevap’ biçiminde yansıtılmış, görüşme röportaj üslubuyla sunulmuştur" dedi.

"HİÇ KİMSEYE ’ÇİRKİN’ DEMEDİM"

Söyleşide yer alan sunucu ve spikerleri doğrudan ilgilendiren talihsiz ifadelerin kullanılma amacının, yazıda yer aldığı gibi olmadığını kaydeden Demiröz, sohbette hiçbir kişi ya da kesim için "çirkin" kelimesini kullanmadığını belirtti. "’Televizyonda estetik kaygıların ön planda tutulması gereği, sunucu ve spiker seçimi yapmakta güçlüklerle karşılaşmamıza neden oluyor’ ifadesinden ’Çirkin’ anlamı çıkarmanın zorlama bir benzetme olduğunu düşünüyorum" diyen Demiröz, sohbetimiz sırasında "korku filmi gibi" ifadesinin yer aldığını ise doğruladı. Demiröz, "Ancak bu ifade, yazıldığı gibi belli bir çalışma grubu arkadaşımı hedef alma anlamında değil, genel olarak TRT ve bürokrasinin son zamanlarda içinde bulunduğu sıkıntıları tanımlamak için kullanılmıştır" dedi.

"BÜROKRATİK TERBİYEM ELVERMEZ"

Yazının başlığının "Şenol Demiröz Patladı" gibi, gerçek dışı bir anlamı yansıttığını söyleyen Demiröz, böyle bir tepkinin söz konusu olmadığını ayrıca, bürokratik terbiyesinin, böyle bir davranışta bulunmasına her şartta engel olacağını dile getirdi. Demiröz, bir patlamanın söz konusu olması durumunda bir gazetecinin önünde değil, basın toplantısıyla gerçekleşeceğine işaret etti.
ANKA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 20:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?