19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Demokratlardan yargıya gitme sinyali

ABD’de Demokrat Parti başkan yardımcısı adayı John Edwards, iki başkan adayının oylarının birbirine çok yakın olduğu eyaletlerde yargı yoluna gideceklerinin sinyalini verdi.

ABD’de 2000 yılı başkanlık seçiminde Florida’da yaşanan sahneleri hatırlatacak şekilde Edwards, "Uzun bir gece. Ama biz 4 yıl bekledik. Bir gece daha bekleyebiliriz" dedi.

Elini yumruk yaparak zafer edasıyla Boston’da Demokrat Partili destekçilerine seslenen Edwards, "Demokrat Parti başkan adayı John Kerry ve ben kazandığımız başarıdan çok gururluyuz. Amerikan halkına söz verdik. Seçimlerde her oy sayılacak. Bu seçimde de sözümüzü tutacağız. Oyumuz için savaşacağız" diye konuştu.

Ohio eyaleti, 2004 başkanlık seçiminin kilit eyaleti konumuna geldi. Bu eyalette kim kazanırsa ABD başkanlığını da kazanacak gibi görünüyor. Amerikan televizyon kanalları da Ohio’da kimin kazandığı konusunda bölündü. ABD Başkanı George W. Bush’un Cumhuriyetçi Partisi’ne yakın olarak bilinen Fox News televizyonuyla beraber NBC televizyonu, Bush’un Ohio’da kazandığını duyurdu. Ancak CNN ve ABC televizyon kanalları, adayların oylarının, sonucu açıklamak için çok yakın olduğunu duyurdular.
ANADOLU AJANSI
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 10:47:04
Güncelleme :3 Kasım 2004 Çarşamba 11:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?