19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Deniz, adeta ceset kustu!

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri ile balıkçı teknelerinin de katıldığı arama çalışmaları devam ederken ceset sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre bugün sabah saatlerinde Bodrum Turgutreis Beldesi Akyarlar Mevkii'nde bulunan bir site bekçi denizde bir ceset görmesi üzerine durumu jandarmaya ihbar etti. Olay yerine jandarma ekipleri cesetle karşılaşınca Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

Cesedin görüldüğü noktada artama yapan sahil güvenlik ekipleri aynı noktada 2 ceset daha buldu. Denizden çıkarılan cesetler otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, olay yerinde bir mülteci teknesi veya botun batmış olma ihtimaline karşı çevrede arama çalışması başlatıldı. Bölgedeki balıkçıların da katıldığı arama çalışmalarında farklı noktalarda 2 ayrı ceset daha bulunarak toplam 5 ceset sahile çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, cesetlerinin bulunduğu noktadan itibaren denizde arama çalışması başlatıldı. Çalışmalar halen devam ediyor.

Yetkililer cesetlerin yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilere ait olduğunu düşündüklerini belirtirken, olayın da kısa süre önce meydana geldiğini tahmin ettiklerini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZGÜR IP: 88.238.140.xxx Tarih : 28.01.2009 15:26:32

Çok oluyor. Sahil Güvenlik, müdahale etse böyle şeyler olmazdı.