17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Deniz Gezmiş Köprüsü' yeniden yapılıyor

Hakkari'de Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından 1960'lı yıllarda Zap Deresi üzerinde yapılan, ancak daha sonra yıkılan Gençlik Köprüsü'nün yeniden inşa çalışmalarına başlandı.
Sabah saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DEHAP'a üye gençler, KESK Şubeler Platformu, İHD ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup, Gençlik Köprüsü üzerinde bir basın açıklaması yaparak, çalışmaları başlattı. DEHAP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Ekgül'ün okuduğu basın açıklamasında, Deniz Gezmiş ile arkadaşlarının inşa ettiği ve Hakkari açısından sembol olmuş köprünün yeniden inşasının, kendilerini manevi açıdan rahatlatacağını söyledi. Ekgül, "Gönüllü olarak bu köprüyü onarma çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmamız boyunca aydın-yazar ve sanatçılarla iletime geçmiş manevi destek sözü almış bulunmaktayız. Başta Hakkari'de bulunan tüm derneklerin ve Türkiye'de bulunan aydınları, yazarları, sanatçıları ve üniversiteli öğrencilerin katkısını bekliyoruz" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe de, çalışmaları yürüten gençleri desteklediklerini, köprünün tekrar inşasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tekçe, çalışmaların, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının yıldönümü olan 6 Mayıs'a denk getirilmesinin, kendileri için ayrı bir anlamı olduğunu da sözlerine ekledi.
Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı Salih Yıldız ise, gençliğinde Gençlik Köprüsü'nü yapanlarla Yüksekova'da futbol oynadığını dile getirerek, "Güzel şeyler söylüyorlardı. Bu güzel şeylerin yanlış algılanması sonucu bugün yaşamıyorlarsa bile bu insanların, o günün ifadeleri ve bugünün anlamı çok önemli" şeklinde konuştu.
HAKKARİ - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 16:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?