18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denizli polisinden ’horoz’ operasyonu

Denizli Polisi’nin, İzmir ve Aydın polisiyle işbirliği yaparak 40 ayrı yerde gerçekleştirdiği eş zamanlı yapılan Horoz 1 Operasyonu sonrasında “çıkar amaçlı suç örgütü” oluşturmaktan 39 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda çok sayıda silah ile mermi de ele geçirildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesi dahilinde, bir ihbar üzerine Denizli, Aydın ve İzmir’de faaliyet gösterdiği ileri sürülen bir çıkar amaçlı suç örgütünü yakın takibe aldı.

Bir yıl süren çeşitli araştırmaların ardından önceki gece İzmir, Denizli ve Aydın illeri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde toplam 40 ayrı işyeri ve eve operasyon düzenleyen polis ve jandarma ekipleri 39 zanlıyı gözaltına aldı. Güvenlik güçlerinin operasyonlarında neredeyse bir orduyu donatacak sayıda silah ve savaş malzemesi ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 10 tabanca, üç kuru sıkı tabanca, üç av tüfeği, 164 av tüfeği fişeği, iki kuru sıkı tabanca şarjörü, 236 tabanca mermisi, 16 kuru sıkı tabanca mermisi, bir boş kovan, 70 senet, bir kama, bir dürbün, iki sustalı bıçak, 14 şarjör, 126 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan ilk sorgulamaların ardından 4 kişiyi serbest bıraktı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak suçlarından haklarında tahkikat düzenlenen 35 zanlı Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yasa dışı hiçbir faaliyete müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, “Halk üzerinde baskı uygulayarak haksız kazanç elde etme yolunu seçen kişiler bir yıllık takip sonucu yakalandı. Bu kişiler, silaha başvurarak örgütlü bir şekilde, oto ve işyeri kurşunlama, silahla adam öldürme, zorla alıkoyma, adli makamları yanıltma, iz ve delilleri yok etme, adam yaralama, zorla alacak tahsil etmeye teşebbüs gibi olaylara karışmışlardır. Halkın huzur ve güvenliğini kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Bu yönde de çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Erkan, vatandaşlara yasa dışında hiçbir şeye boyun eğmemelerini de söyleyerek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda emniyete bildirmelerini istedi.

NTV TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 01:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?