19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denizli tarihe geçti!

Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş, 6 yıl sonra şampiyonluğa ulaşırken siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Mustafa Denizli de tarihe geçti.

İzmirli çalıştırıcı Beşiktaş'ı şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör olurken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'ta da zafere ulaşarak başka bir ilke daha imzasını koydu.

Maçtan sonra çok duygulanarak sevinç gözyaşlarına engel olamayan Mustafa Denizli, kendisine mikrofon uzatan Lig TV muhabirinden isteyerek konuşamadı.

DENİZLİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

Deneyimli hoca, Beşiktaş'a 19 yıl sonra hem lig, hem de Türkiye Kupası'nı getirerek büyük bir başarı yakaladı. Ayrıca Mustafa Denizli, Beşiktaş'ı şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör oldu.

MUSTAFA DENİZLİ'NİN AÇIKLAMALARI

Denizli maç sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çok çalıştık. Bugün abimin ölüm yıl dönümü. Beni abim Beşiktaşlı yapmıştı. Kızlarım var, onlar yurt dışındalar. Yanımda olmaya dayanamadılar. Sayın Demirören'in hanımına armağadan ediyorum bu şampiyonluğu. Ben imzayı attığım gün, bana "şampiyon olur muyuz" diye sormuştu. Bir gün bana "şampiyonluğu karçırdık" gibisinden çok üzgün bir bakış yapmıştı. O içime oturmuştu. Onun için Revna hanım için çok sevinçliyim. Ayrıca yardımcılarıma çok teşekkür ediyorum."

"Duble kupa ile sezonu kapattığım için çko mutluyum" diyen Mustafa Denizli sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 4 yaşımdan beri Beşiktaşlıydım. Ben şu an çok bitkin durumdayım. Bunu herkes hak ediyor. Güle güle kutlasınlar. Maçtan önce kaptanlık bantını İbrahim Üzülmez'e vermeye karar vermiştim. Herkese helal olsun."

DEMİRÖREN İPEK'TEN ÖZÜR DİLEDİ

İbrahim Toraman'ın skoru 2-0'a taşıyan golünden sonra sevinçten protokol tribününde havalara zıplayan siyah beyazlı yöneticiler ve eşiyle mutluluğunu paylaşan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Denizlispor Başkanı Ali İpek'ten ise özür diledi.

Beşiktaş'ta başkanlık yaptığı dönemde ilk lig şampiyonluğuna ulaşan Demirören, sahadaki şampiyonluk turundan sonra soyunma odasına gidip futbolcularını tek tek kutladı.

ÜZÜLMEZ: "ZATEN İNANMIŞTIK"

Karşılaşmanın 78'inci dakikasında Serdar Özkan'ın yerine oyuna girerken Mustafa Denizli'nin Gökhan Zan'dan kaptanlık bandını alıp koluna taktığı İbrahim Üzülmez, şampiyonluğun Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını diledi. "Biz zaten şampiyon olacağımıza her zaman inanmıştık. Hocamızı mahçup etmedik" diyen İbrahim Üzülmez, Mustafa Denizli'ye de defalarca teşekkür etti.
 

Ferhat Işık - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 23:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?