18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denizli’de 24 ton şarap ele geçirildi

Denizli’de, kaçak olarak üretilen 24 ton şarap, boş araziye terk edilmiş şekilde bulundu.

Merkeze bağlı Üçler Beldesi’nin Karahasanlı Mahallesi’nde, boş araziye bırakılan birer tonluk 24 adet varillerden çevreye kokular yayılmaya başladı.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, plastik bidonların içinde kaçak olarak üretilen şarap bulunduğunu belirledi.

Jandarma ekipleri, varillerde bulunan şarabın üretiminde kullanılan hammaddenin belirlenmesi için Tarım İl Müdürlüğü’nden yardım istedi. Yetkililer, ele geçirilen şarapların yapılacak laboratuvar kontrolünde, hızlı mayalanmayı sağlayan metil alkol kullanılıp kullanılmadığının da belirleneceğini kaydettiler.

Yetkililer, 24 ton şarabın, son günlerde ülke genelinde ruhsatsız imalathanelere yönelik araştırmaların yoğunlaşması üzerine boş araziye bırakılmış olabileceği ihtimalinin bulunduğunu ifade ettiler.

Bidonlar içindeki şarabın yaklaşık 30 bin şişeyi doldurabileceğini belirten yetkililer, olayın sorumlularının bulunması için çalışmaların başlatıldığını kaydettiler.

Bu arada, jandarma yetkilileri, ele geçirilen şarabın, ev ürünü şarap üretiminin yoğun olduğu Bekilli İlçesi’nde yapılıp yapılmadığının da araştırıldığını kaydettiler.

Nazilli’de gazinolarda 60 şişe sahte şampanya bulundu...

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde gazinolarda yapılan denetimlerde, 600 şişe sahte 70’lik şampanya ele geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerle birlikte Aslanlı, İsabeyli ve Bozdoğan yolu üzerinde bulunan içkili gazinolarda denetim yaptı.

Ekiplerin gazinolarda yaptıkları kontrollerde toplam 600 şişe 70’lik sahte şampanya ele geçirildi.

Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ele geçirilen sahte şampanyaların, Aydın Tarım İl Müdürlüğü Gıda Laboratuvarı’na gönderildiğini ifade ederek, şampanyayı alan işletme sahiplerinin, kendilerine şampanyaların sahte olduğunu itiraf ettiklerini kaydetti.

Sahte rakı ve diğer alkollü içki kontrollerini devam ettireceklerini belirten Güler, sahte rakı ve diğer sahte alkollü içki bulunduranlar ile satışını yapanlar hakkında gerekli kanuni işlemler ve yaptırımların gerçekleştirileceğini bildirdi.




AA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?