20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Denktaş: Ahlaksız teklif yapıldı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, "DP’nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile hükümet kurması ve af çıkartılıp kayınpederi Salih Boyacı’nın hapishaneden kurtulması" yönünde kendisine "ahlaksız teklif" yapıldığını bildirerek, "Ancak rüşvetin kanıtı olmadığını, kendilerinin elinde de kanıt bulunmadığını" belirtti.

Serdar Denktaş, "Zorunlu kalmadığı müddetçe isim açıklamak istemediğini, zaten büyük ihtimalle kendisine teklifi götüren kişilerin söylediklerini inkar edeceklerini" ifade ederek, "ahlaksız teklif" iddiasını yalanlayan UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu’nu eleştirdi.

Serdar Denktaş, "ahlaksız teklif" olarak nitelendirdiği teklifin, "Önce direkt olarak kendisine, daha sonra yine bir başka UBP’li tarafından yakın çevresinden birisine ve son olarak da DP Parti Meclisi toplantısından önce kendisine ilk ulaşan UBP’linin, evini arayarak eşine de ulaşmasıyla gerçekleştiğini" belirtti.

Denktaş, konunun birçok yerde konuşulması, gazetelerde çeşitli yorumlara neden olması ve bu konuda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile işbirliği yaptığı suçlamalarının yapılması üzerine, "kamuoyuna doğru bilgiyi iletmek zorunda kaldığını" kaydetti.

LEFKOŞA - AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 15:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?