19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş: Bu bina çökecek

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Annan Planı'nda olumlu olarak görünen noktaların kendisinin çabasıyla plana girdiğini, ancak "olmazsa olmaz" noktaların yer almaması nedeniyle plana "hayır" diyeceğini söyledi.

Denktaş, referandumda hayır oyu kullanacaklar tarafından düzenlenen "Varoluş ve Dayanışma Mitingi"nde yaptığı konuşmada, 21 yıl önce güzel bir devlet kurulduğunu, bu devletin devamını isteyenlerin "hayır" oyu vermesi gerektiğini belirtti.

Plana olumlu yönleri kendisinin koydurduğunu kaydeden Denktaş, şöyle devam etti:

"Ben mimar, mühendis gibiyim. Ben, binayı yapan kişi olarak size (sakın ha, çökecek) diyorum. Çünkü ben, istediğim malzemeleri koyduramadım. Olmazsa olmazlar planda yer almıyor."

Denktaş, bugün 35 yaşında vefat eden oğlunun acısından da büyük bir acı duyduğunu kaydederek, "Allah sizlere ne evlat ne devlet acısı tattırsın, bayrağa hasret bırakmasın, anavatandan ayırmasın" dedi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto'nun "Rumlar 30 yıldır istediklerini aldılar" ve Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günther Verheugen'ın "Rumlar bizi kandırdı" sözlerine atıfta bulunan Denktaş, şöyle devam etti:

"A iki gözüm, evlatlarım, Rumlar 40 yıldır dünyayı aldatıyorlar. Biz bunlara aldanmıyoruz diye uzlaşmaz addedildik. Önümüze konan her şeye imza atmış olsaydık, Kıbrıs sorunu bugün çoktan hallolmuş olurdu, adada Türk varlığı da kalmazdı."

Denktaş, Türkiye'ye de "olmazsa olmaz" denilen noktalara sahip çıkması çağrısında bulundu.

"Kıbrıs Türkü harcanacak meta değildir" diyen Denktaş, ancak referandumdan hayır çıkması durumunda eşit şartlarda ve dengeli barış için görüşmeler yapılabileceğini kaydetti.

Konuşması sık sık "Denktaş nereye biz oraya", "mücahit Denktaş" sloganlarıyla kesilen Denktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atılması üzerine kalabalığı susturarak, "Başbakanımızdır, kendisi anavatanımızın Başbakanıdır, saygılıyız" diye konuştu.

Mitingte marşların yanı sıra en çok çalınan parça ise Gülben Ergen'in "Kandıramazsın Beni" şarkısı oldu.

LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 01:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?