19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş: Bu son 20 Temmuz kutlamam

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamasını bu yıl son kez yaptığını bildirerek, "Gelecek yıl 20 Temmuz’da başkası, halkın seçeceği birisi bu kutlamalara katılacaktır" dedi.

Denktaş, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Orgeneral Şükrü Sarıışık’ı kabulünde yaptığı açıklamada, "Temenni ederim ki o güne kadar dünya bir şeyi, gerçeği anlasın. Kıbrıs’ta bir millet yoktur. İki milletin parçaları vardır. İki halk vardır. Referandumlarla bunu bütün dünyaya kendi kanıtlamıştır. Ve iki ayrı coğrafi bölgede yaşamak, iki tarafın kabul etmiş olduğu Güvenlik Konseyi’nin de benimsediği bir hal çaresidir." dedi.

İki coğrafyanın iki devlete dönüştüğünü kaydeden Denktaş, "Tanısınlar veya tanımasınlar devlet vardır. Bu devletin temelinde şehitler vardır, malul gaziler vardır, gazi bir halk vardır ve Türkiye’nin garantörlüğü vardır. Bu gerçekleri kabul ederek bir anlaşmaya gidilir" diye konuştu.

Denktaş, Rumlara "meşru hükümet" unvanı verildiği sürece Rumların bir anlaşmaya ihtiyaç duymayacağını kaydetti.

"Eğer egemen değilsek azınlığız, mahkumuz. Eğer devletiniz yoksa, o zaman başkasının devletinde ’ortaksınız’ dense dahi geçici misafiriz" ifadesini kullanan Denktaş, "Bu halk görmediği nimeti görmüştür bugüne kadar. Sıkıntıları varmış, sıkıntısız devlet yoktur" dedi.
LEFKOŞA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 14:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?