18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş: KKTC’nin varlığı Enosis’e engel

Lefkoşa - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "KKTC’nin varlığının Enosis’e engel olduğunu" belirterek, "egemenlik ve bağımsızlığın, hakları koruyacak yegane kaleler olduğunu" söyledi.

Görevi, Cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat’a devretmeye hazırlanan Denktaş, Bakanlar Kurulu’na veda etti.

Özel olarak toplanan KKTC Bakanlar Kurulu’na bir süre başkanlık eden Cumhurbaşkanı Denktaş, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)- Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetine, ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yeni Cumhurbaşkanı, Başbakan Mehmet Ali Talat ile yeni oluşacak hükümete uyarılarda bulunan Denktaş, "Gaye birdir: Halkın egemenliği, bağımsızlığı ve esenliği, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden ayrılmamak, dik durarak AB’ye girmek. Eğer cennet buysa o cennete yürüyerek girmek. Diz çöküp yalvararak değil" dedi.

2005’in Rumlar tarafından "EOKA Yılı" ilan edildiğini, bunun, Rumların şaka yapmadığını gösterdiğini belirten Denktaş, Rum liderlerin, Kıbrıslı Türkleri yok etmekle ilgili ve benzeri itiraflarını anımsattı.

Denktaş, Rumların 2005’i "EOKA Yılı" ilan etmesi ile EOKA mensubu 21 bin kişiye madalya verecek olmasının, yeni hükümete ve yeni Cumhurbaşkanına, Rumların kendilerini "Kıbrıs’ın tek sahibi" olarak gördüğü gerçeğini hatırlatacağını kaydetti.

"KKTC’nin varlığının Enosis’e engel olduğunu, egemenlik ve bağımsızlığın hakları koruyacak yegane kaleler olduğunu" bildiren Denktaş, "bunların TBMM’de karara bağlandığını, son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından da ortaya konulduğunu" anlattı.

AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 00:54:20
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 00:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?