26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş: Rumlar beni doğruladı

Lefkoşa - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rumları çok iyi tanıdığını ve Rumların tek amacının tüm Kıbrıs’ı almak olduğunu ifade ederek, "Rumların 2005 yılını ’EOKA yılı’ ilan etmekle kendisini doğruladığını" söyledi.

KKTC’de pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayan ve yeni seçilecek cumhurbaşkanına görevini devretmeye hazırlanan Denktaş, cumhurbaşkanlığı personeliyle vedalaştı.

Denktaş, vedada yaptığı konuşmada, bundan sonra da görevine devam edeceğini, bu görevin devleti ve egemenliği savunmak olduğunu, devlet ve egemenlik olmazsa azınlık olunacağını vurgulayarak, Türkiye’nin garantisinin devletin varlığı için güvence olduğunu bildirdi.

Rumların bütün amacının tüm Kıbrıs’ı almak olduğunu ifade ederek, Rumların 2005 yılını "EOKA yılı" ilan ettiğini ve 21 bin EOKA’cıya madalya vereceğine işaret eden Denktaş, "O madalyaları, gidip kendi eserleri olan toplu mezarlarda versinler. Toplu mezarlar Rumların eseri" dedi.

"Rumların bir eserinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu" belirten Denktaş, "KKTC Rumların bize yaptığının cevabıdır" ifadesini kullandı. Rumları bildiğini, "Rumlar değişti, Rumlar anlaşma istiyor"’ sözlerine kanmadığını ve Annan Planı’na "hayır" dediğini anlatan Denktaş, "2005 yılını ’EOKA yılı’ ilan etmekle beni doğruladılar" dedi. Denktaş, meclise çağrısını da yineleyerek, meclisin, Rumların 2005 yılı "EOKA yılı" kararına karşı, KKTC’nin kalıcılığını kanıtlayan karar çıkarmasını istedi.


AA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?