18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş: Rumlar önerimizi reddetmeyecek

Kıbrıs müzakerelerinin başlayabilmesi için ABD'nin New York kentindeki BM Genel Merkezi'nde 3 gündür görüşmelerde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rumlar'ın Türk tarafının dün sunduğu öneriyi reddedeceklerini tahmin etmediğini söyledi.
İHA'ya verdiği özel demeçte Denktaş, Türk tarafının sunduğu önerinin gayet makul olduğunu belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, "Zaten görür görmez Papadopulos 'fazla bir itirazımız yok' diye söze başladı ve Yunanistan'la temas etmek için süre istedi. Temas geciktiği için görüşme bugüne kaldı. Tahmin ederim reddetmeyecekler" dedi. BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da öneriye çok olumlu baktığını söyleyen Denktaş, "Papadopulos Annan'a öneriyle ilgili ne düşündüğünü sordu O da bir itirazı olmadığını söyledi" diye konuştu. Denktaş, Rum tarafının yeni bir öneri ya da öneri üzerinde değişiklik teklifi ile gelmesi halinde durumu değerlendireceklerini belirtti.
BM çevrelerinde de, bugünkü toplantıda Rumlar'ın Türk tarafının önerisine hayır yanıtı vermeyeceği görüşü ağır basıyor. Türk tarafının 3 aşamalı teklifine göre, 25 Mart tarihine kadar Annan planındaki boşlukların doldurulması için KKTC ve Kıbrıs Rum kesiminin müzakere etmesi, sonuç alınamaması halinde anavatan Türkiye ve Yunanistan'ın bir hafta süreyle devreye girmesi öngörülüyor. Plan, ikinci aşamada da başarılı olunmazsa Annan'ın boşlukları doldurmak üzere yetki kullanmasını kabul ediyor.
EVRİM ÖCAL - NEW YORK (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 18:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?