19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş: Türkiye, AB için Kıbrıs'ı feda ediyor

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Dışişleri Bakanı Gül’ün kendisine yönelik eleştirilerine bugün yanıt verirken sert bir üslup kullandı. Denktaş, Türkiye'nin AB’den tarih almak için Kıbrıs’ı feda ettiğini öne sürdü.

Denktaş, 'Kardak krizi için savaşı göze alan Türkiye, açık denizlere açılmak için tek şansı olan Kıbrıs'ı feda ediyor. AB'den tarih almak için Türkiye Kıbrıs'ı feda ediyor, Kıbrıs elden gidiyor.

Bugün Ah Girit, Vah Girit diye ağlayanlar yarın Kıbrıs için ağlayacaklar ama çok geç olacak. Annan planının kabulu Helenizmin zaferi olacaktır' diye konuştu.

Denktaş, konuşmasının sonunda TBMM’den KKTC’nin egemen olmadığına dair karar çıkartılmasını

Son güne kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ve egemenliğe sahip çıkacaklarını kaydeden Denktaş, şöyle devam etti:

''Türkiye'den istediğimiz bizi desteklemesidir, bizi bu kadar yaralamamasıdır. Bir tarih almak için Kıbrıs feda ediliyor. Buna acıyoruz, buna gerek yoktur. Kıbrıs Türkiye'nin önünde engel değildir ve olamaz. Çünkü Kıbrıs meselesini Türkiye yaratmış değildir, yaratanlar, bunca yıldır bütün Kıbrıs'ı temsilen dünyada hareket ediyor, her şeyi yapabiliyor. Ve güvendiğimiz bir Türkiye, bir Kardak kayası için savaşı göze alan Türkiye, Türkiye'nin denizlere açık bir ülke olmasını engelleyecek olan, uğrunda şehitler verdiği Kıbrıs'ı bu kadar ucuza terk etmeye hazırlanıyor. Gücümüze gidiyor, üzülüyoruz, ağlıyoruz, ama bunu beklemiyoruz doğrusu. Çok yazık ediyorlar. Sonradan 'ah Girit, vah Girit' dedikleri gibi Kıbrıs için ağlayacaklar, ama çok geç olacak.''

"Türkiye kökenli vatandaşlar belgesi bana verilmedi"

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Başbakan Mehmet Ali Talat'ın, Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarıyla ilgili BM'ye verdiği belgenin kendilerine gönderilmemesinin bir eksiklik olduğunu belirterek, "Bu eksikliğin tamamlanacağını umduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, "Yabancılarla yapılan her temas ve yabancılara gönderilen her belge hakkında Cumhurbaşkanlığına bilgi verilmesi gerektiğini" belirtti.

Denktaş, Başbakan Talat'ın, BM'ye verilen belgeyi Cumhurbaşkanı'nın istemediği yönündeki açıklamasına ilişkin şöyle konuştu:

"Başbakan Sayın Mehmet Ali Talat'ın Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının listesini kendisinden istemediğime dair açıklamasını yalanlamak ayıp olur. Ancak listeyi sadece 4 kişiye verdiğini söylediğinde bana ve bir makama daha vermesini istediğimi hatırlıyorum ve o günden bu güne bunu bekliyorum. yyabancılarla yapılan her temas ve yabancılara verilen her belge otomatikman Cumhurbaşkanlığına da gönderilir. Bu önemli belgenin ve bu belgeyle ilgili temasın bize gönderilmemesi bir eksikliktir ve tamamlanacağını ümit etmekteyim."

LEFKOŞA -AJANSLAR
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 16:42:03
Güncelleme :20 Nisan 2004 Salı 01:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?