18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş aklındaki adayı açıkladı

Lefkoşa - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 17 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak aklından geçen kişiyi, isim vermeden, tarifleriyle Müsteşarı Ergün Olgun olarak açıkladı.

Denktaş, İstanbul’dan dönüşünde Ercan Havalimanı’nda, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde aklımda olanı söylememi kimse istemiyor, yahut çoğu istiyor da ben söylemiyorum. Ama ortada benimle çalışmış, yıllarını vermiş, tüm dosyaları bilen, partiler üstü kalabilmiş, dış dünyayla çok iyi ilişkileri olan, ’evet efendimci’ olmayan, karakter sahibi, bilgi sahibi ve hakikaten toparlayıcı bir isim var. İsmini söylememe lüzum yok, herkes anlamıştır.

Mademki başkası üzerinde duramıyorlar, durmuyorlar, bu bütün partilerin üstünde, tümünün kabul edebileceği bir şeydir ve hemen hemen yüzde 50-50 ikiye bölünmüş olan halkın tatmin edilmesi için de güzel bir ara yoldur diye düşünüyorum. Herkesin güveni olur, Türkiye’nin güveni var ve büyük bir yardımcı olur diye düşünüyorum."

öte yandan Denktaş, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın Kıbrıslı Türklerin diretmesi ve Türkiye’nin Rum tarafını tanımaması sayesinde olabileceğini söyledi. Denktaş, "Rum tarafının ancak o zaman, Türkiye’nin tanımamaya devam ettiğini ve AB’nin de bunu sonuna kadar kabul ettiğini gördüğü taktirde bize ihtiyacı olacaktır. Yoksa şimdi ihtiyacı yoktur düşüncesiyle yoluna bildiği gibi devam etmektedir ve edecektir" diye konuştu.

Bir soru üzerine, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu’nun "Türkiye’nin Ankara Anlaşması’nı genişleten protokolü imzalamakla Güney Kıbrıs’ı tanıyacağı" sözlerini değerlendiren Denktaş, "Rumlar kendi akıllarıyla bayram yapmaya devam edeceklerdir" dedi.

"KKTC’yi tanıyan ve desteklemeye devam eden Türkiye’nin bu protokol nedeniyle ne yapacağına kendisinin karar vereceğini" belirten Denktaş, Türkiye’nin "Ben Kıbrıs’ta müşterek bir hükümet olmadan Rum idaresini ’meşru hükümet’ olarak tanımayacağım" şeklindeki niyet beyanının tanımamak için yeterli olduğunu söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 00:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?