20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Denktaş TBMM'de ayakta alkışlandı

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma yaklaşık bir saat sürdü. Denktaş, gelişinde olduğu gibi konuşması tamamlanınca da ayakta alkışlandı.

Denktaş, yaklaşık bir saat süren konuşmasında genellikle konuşma metnine sadık kalırken, zaman zaman eklemeler yaptı. Bugün KKTC'de uçağa binmeye hazırlanırken, BM Genel Sekreteri'nin yeni bir değişiklik önerisi ilettiğini, kendisinin de bu reddettiğini bildiren Denktaş, "Artık ayıp oluyor... Her gün birşeyler öğreniyoruz. BM Genel Sekreter'i, özellikle anlaşmaya bir madde koyarak Türkiye'nin müdahale hakkını ortadan kaldırdı" diye konuştu.

Denktaş, konuşmasını tamamladıktan sonra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Güle güle Sayın Cumhurbaşkanı... Allah Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının yardımcısı olsun" dedi.

Rauf Dentaş, Genel Kurul Salonu'na geldiğinde de Meclis tarihinin en kalabalık ziyaret günlerinden birini yaşadı. Protokol için ayırılan localar dolunca, bazı eski bürokrat ve politikacılar dinleyici locasına alındılar. Loca'da yeterli yer olmayınca bazı dinleyicilerin merdiven başlarına oturduğu görüldü.

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM'deki konuşmasını, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen, Güldal Akşit, Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu izledi.

DYP, DSP, MHP, ANAP, ve SP'li çok sayıda eski milletvekili ve eski bakanın yanısıra eski Başbakanlardan DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da Denktaş'ın TBMM'deki konuşmasını izlediler.

ANKARA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 17:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?