19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş:Türkiye bizi satarsa silaha sarılır, direniriz

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, "Türkiye’ye yönelik bir kısım insanımızda şüphe var" dedi. Denktaş şöyle devam etti: "Türkiye bizi gözden çıkarırsa, Kıbrıslı Türkler, Filistin Kurtuluş Örgütü usulü direnişe geçebilir".

Best FM’de canlı yayınlanan "Sesli Gazete" programında Mithat Bereket’in sorularını yanıtlayan Serdar Denktaş, Kıbrıs’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’ye yönelik, bir kısım insanımızda şüpheler var" diyen ve şüpheyi, "Acaba, AB için Türkiye bizi satar mı, satmaz mı" sözleriyle ifade eden Denktaş şöyle konuştu:

"Bence, böyle bir satış olmaz. Ama diyelim ki oldu. Türkiye, hakikaten çok sıkıştı ve AB’ye girmesi çok daha iyidir diye düşündü. Kıbrıs’taki haklarından vazgeçti. O durumda olacak olan şudur: Kıbrıslı Türk, kendi hakkından vazgeçmeyecektir, direnişe geçecektir. Ama iş o noktaya gelirse, ki gelmeyecektir, ondan eminim, o takdirde Kıbrıslı Türk kendi haklarını korumak için burada, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) usulü bir direnişe geçebilir." Serdar Denktaş, Mithat Bereket’in "Yani silahlı bir direnişe başlayabiliriz diyorsunuz, öyle mi" sorusuna, "O bile gündeme gelebilir" yanıtını verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, NTV’nin "müzakerecilik" konusundaki sorularını yanıtladı. Kıbrıs müzakerelerinin deneyimli ismi Denktaş, toplantılarda yaşanan gerginliği en büyük hobisi olan fotoğrafçılığına başvurarak yumuşatmaya çalıştığını anlattı.

Bir keresinde gergin olan Rum heyeti lideri Glafkos Klerides’i cebinden çıkardığı makine ile fotoğraflamak istediğini belirten Denktaş, "Ama çektirmek istemedi. Toplantı sırasında sigara içiyordu. Meğer eşinden gizli içermiş, görülmesini istemedi. Sonra da ’Fotoğrafla benim ruhumu çalıyorsun" dedi.

Müzakerelerde duygusal anlar da yaşandığını anlatan Denktaş, şunları söyledi:

"Cenevre görüşmeleri sırasında Turan Güneş, (türkiye’nin Kıbrıs Harekatı sırasındaki Dışişleri Bakanı) sözü bana verdi. Ben de yaşadıklarımızı anlatmaya başladım. İngiltere heyeti ağlamaklı oldu. Klerides de, ’Denktaş o kadar çok konuşuyor ki, bu arada herhalde ikinci müdahale oluyordur’ dedi.z Hakikaten 3 - 4 saat sonra Kıbrıs’a ikinci müdahale oldu!" Denktaş, müzakerelerde takınılacak tavırın sert mi, yumuşak mı olması gerektiği sorusu üzerine duruma göre davranılacağını belirtirken "Gerekirse kuzu gibi melersiniz" dedi.
NTV
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 00:22:03
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 13:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan ÖZTUNÇ IP: 85.96.82.xxx Tarih : 25.12.2004 02:15:19

Sonraki acıklamalarıyla hernekadar turkıye bızı bırakırsa duzeltmesı yapsa bıle bu dusunce bana ataturkumuzun bursa nutkunu hatırlattı ve rahatladım.cumhurbaskanı denktası bazı aıle bıreylerının hataları yuzunden turgut ozala benzetirdim ama ogul denktas son tavrıyla bızı bıraz rahatlattı hanı derlerya asıl azmaz bal kokmaz nede olsa babası rauf denktas allah razı olsun bıraz endıselerım gıttı yanınızdayız.