19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş ve Talat New York'a gitti

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile görüşmek üzere İstanbul'dan New York'a gitti. Atatürk Havalimanı'nda kısa bir açıklama yapan Denktaş, "Halkımız için en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Denktaş ve KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat'ı taşıyan uçak, saat 07.45 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Kıbrıs heyeti, Yeşilyurt'taki Polat Rennaissance Otel'de bir süre dinlenmeye çekildi. KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Ergun Olgun ve Denktaş'ın anayasa konusundaki danışmanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın da bulunduğu heyet, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başkanlığında saat 12.30'da yeniden Atatürk Havalimanı'na geldi. Burada basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen açıklama yapmayacağını söyleyen Denktaş, "New York'a gidiyoruz. Halkımız için en iyisini yapmaya çalışacağız. Bizim görevimiz budur" dedi. Denktaş, 'Kıbrıs brifingi baskı unsuru olarak değerlendirilebilir mi?' sorusu üzerine, "Benim bir endişem var. Çıkacak kararı hep beraber göreceğiz. Baskıya karşıyız, baskıyla olmaz. Çözüm, iki tarafın anlaşmasıyla olur" diye konuştu.
Rauf Denktaş, adadan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "New York'a iyi niyetle gidiyoruz. Gaye, süratle yapılabilirse, her iki tarafı da memnun eden, sağlam, kalıcı, adil bir anlaşma yapmaktır. Bu her iki tarafın istemine ve atacağı adımlara bağlıdır" demişti.
Heyet, yapılan açıklamanın ardından New York'a hareket etti.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 12:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?