18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş ve Weston birbirlerini ikna edemedi

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve ABD’nin Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston, yaptıkları görüşmede birbirlerini pek fazla ikna edemediklerini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Denktaş ve Weston, görüşme sonrasında ortak bir açıklama yaptı. Weston’un seçim sonrası duruma hakim olduğunu belirten Denktaş, "Ben kendisine gelişmelerin nasıl yaşanabileceği konusunda bilgi verdim. Eğer partiler milli bir hükümet kuracaksa bundan sonraki gelişmelerin daha kolay olacağını düşündüm. Önümüzde yaklaşık 10 günlük bir süre var. O vakte kadar da koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağı belli olacak" dedi.

Weston ile çok faydalı bir görüşme yaptığını ifade eden Dentaş, ancak birbirlerini pek ikna edemediklerini söyledi.
Thomas Weston ise çok canlı ve heyecanlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Ben de birimizin diğerini pek fazla ikna edemediğini kabul ediyorum. Ama çözümün gerekli olduğu konusunda hemfikiriz. Onun için teşekkür ediyorum, beni kabul ettiğiniz için. Böylesine iyi ve kapsamlı bir görüşme için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

LEFKOŞA-(İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 11:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?