19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş'tan 'Evetçi' şeyhe yanıt

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, referandumla ilgili olarak "Hayır şeytanidir" diyen Şeyh Nazım'a, "Kendi işi ahiretliktir, dünyevi işler bizim işimiz" karşılığını verdi.


Cumhurbaşkanlığı'nda bugün düzenlediği basın toplantısında, dün akşam özel bir televizyon kanalında konuşan Nakşibendi Şeyhi Nazım'ın açıklamalarını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Denktaş, Nazım'ın "Hayır şeytanidir" şeklindeki açıklamasına, yıllar önce Mağusa surlarında yaşanan ünlü olayı hatırlatarak yanıt verdi.


Denktaş, "Mağusa dehlizlerinden garip sesler gelmesi üzerine Şeyh Nazım 'Ruhlar konuşuyor' diye beyanat vermişti. Ben 'İnsan kuşudur' deyince, o 'Kendi işine baksın' demişti. Ondan sonra sesin kuştan geldiği anlaşıldı ve dünyevi işlerin benim işlerim olduğu görüldü" dedi.


Şeyh Nazım'ın "Hayır şeytanidir" açıklamasıyla Kıbrıs Türkü'ne kötülük yaptığını söyleyen Denktaş, "Bu iş dünyevi, kendi işi ahiretlik. Ben onun işine karışmıyorum. O da ortada kalsaydı, iyi ederdi. Susması gerekirdi. Din siyasete alet edilmemeli" diye konuştu.

CAFER ESER/MESUT GÜNSEV - LEFKOŞA (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 17:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?