18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş’tan Girit uyarısı

Giresun - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Kıbrıs, eğer dikkat etmezsek Girit Adası gibi gider" dedi.

Uluslararası AB ve Türkiye Sempozyumu için geldiği Giresun’da, konuşan Denktaş, her gittiği yerde kendisine Kurtlar Vadisi dizisindeki rolünün sorulduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı olarak bu dizide bir fırsat bularak Kıbrıs meselesini anlatmak istedim. Çünkü büyük gazetelerin bize sansürü var. Söylediklerimizi maalesef halka duyurmuyorlar. Öyle bir hava veriyorlar ki (Kıbrıs meselesi önemli değildir, verilebilir, uzlaşma mümkündür. Uzlaşmayan Türk tarafıdır, uzlaşmayan Denktaş’tır)" diye konuştu.

Denktaş, "Ben eğer bütün işimi bırakıp Anadolu’da davetlere icabet ediyorsam, bir tehlike gördüğüm içindir ve Türk halkına bu tehlikenin varlığını basın duyurmadığı içindir" dedi.

Denktaş, bir gazetecinin, Kıbrıs Rum Yönetimi Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Doros Theodoru’nun, "Çözümü biz engelledik" açıklamasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Eğer zerre kadar anlaşma imkanı olsaydı bu anlaşmayı yapacak insandım. Haklarımızdan vazgeçmeksizin hiç böyle bir fırsat vermediler. Meşru Kıbrıs hükümeti arkasına saklanarak Kıbrıs’ı bütünüyle alma siyaseti güttüler ve hala gütmektedirler. AB’ye müracaatları da bunun içindir. AB’ye alındıkları için artık güven hissediyorlar ve oynadıkları oyunu itiraf edebiliyorlar. Bunu şimdi Türk hükümetleri nasıl kullanacak, biz nasıl kullanacağız, bu önemlidir"

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’a hükümeti kurma görevini vermesiyle ilgili soruyu Denktaş, şöyle yanıtladı:

"Mücadele devam edecektir. Türkiye ’Kıbrıs’tan vazgeçtim’ demezse bu mücadelede er geç biz bağımsız bir halk olarak AB’ye Türkiye ile birlikte girme şansını yakalayacağız. Talat’ın görevi, dün yemin merasiminde verdiği ant ile bağlıdır. Halkının egemenliğini ve devletin varlığını ve bütünlüğünü koruma andıdır bu. Sırt dönmesi beklenemez.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 14:28:11
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 18:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?