19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Denktaş'tan şok açıklama: Dörtlü zirveye katılmayacağım

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs konusunda bu ayın 24'ünde İsviçre'de düzenlenecek dörtlü zirveye katılmayacağını açıkladı.
Kıbrıs müzakereleri kapsamında bu ayın 24'ünde İsviçre'nin Zürih kenti yakınlarında düzenlenecek zirveye KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Rum ve Yunan tarafı yetkilileri katılacak.
Denktaş, TRT 2'ye telefonla yaptığı açıklamada, Rum tarafının çözümde isteksiz görünmesinden dolayı orada da bir sonuç beklemediğini, bundan dolayı da katılmama kararı aldığını açıkladı.
Türkiye'yle verdikleri sözü, müzakereleri New York'tan Lefkoşa'ya taşıyarak tuttuklarını söyleyen Denktaş, "Taleplerimiz makuldü. Olmazsa olmazları bile hafifleterek, öne sürdük. Anlaşma için herşeyi görüşmeye hazırdık. Rumlar'ın niyeti, anlaşma yönünde değil" dedi.
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın zirvede bulunacaklarını ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı, "Arkadaşlar İsviçre'ye gidecek ve ne yapacaklarını göreceğiz. Tasos Papadopulos, kendi bakanlarını göndermiyor. Bu safhada, görüşmelerin seviyesi düşürülmüştür. Bundan dolayı gitmemem gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye'yle "olmazsa olmazlarda" anlaştıklarını anlatan Denktaş, "Dünya'ya ne istediğimizi açıkça söyleyelim. Bizi kedi-fare gibi oynatmasınlar. Rum tarafı, sahte bir Kıbrıs devleti ve AB yoluyla, Ada'yı ele geçirmek istiyor. Biz halkımızı bu felaketten kurtarmak istiyoruz. Bunu Türkiye'yle yapacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 19:04:36
Güncelleme :18 Mart 2004 Perşembe 01:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?