18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Denktaş’tan Talat’a: Yılan gibi sogukkanlı

Rauf Denktaş, Cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti, gönül rahatlığıyla görevi devredeceğini söyledi.

KKTC’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, seçimin galibi Başbakan Mehmet Ali Talat’ı ziyaret ederek, gönül rahatlığıyla görevi devredeceğini söyledi. "Görevimiz kendilerine yardım olmak, destek olmaktır" diyen Denktaş, zorlukların aşmanın yolunun soğukkanlılık olduğunu belirterek "kendisini iyice izledim, yılan gibi soğukkanlı bir adamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, Mehmet Ali Talat’ı ziyaret ederek seçimdeki zaferinden dolayı kutladı. Halka umut veren partinin kazandığını söyleyen Denktaş, kendisinin makama yapışmamasının demokrasiye katkısı olduğunu belirtti.

Gönül ferahlığı ile makamını teslim edeceğini de ifade eden Denktaş, Talat’a destek de vaat etti. Denktaş "Görevimiz kendilerine yardım olmak, destek olmaktır" diye konuştu.

"TALAT, YILAN GİBİ SOKUKKANLI BİR ADAM"

Vereceği desteğin devletin varlığına dayalı olacağını da vurgulayan Denktaş, şöyle devam etti:
"Sayın Talat’ı kutlamak için geldik. Hakikaten gönül rahatlığı içerisinde bu görevi kendisine teslim edeceğim. Devlete sahip çıkan bir makam olarak kendine yardımcı olacağım ve devlete sahip çıkan bir makam olarak kalıcı bir barış yapması için hep birlikte eliminden geleni yapacağız. Zorluklar çok olacaktır. Bu zorlukları aşmanın yolu soğukkanlılıktır. Ben kendisini iyice izledim, yılan gibi soğukkanlı bir adamdır."

"TÜRK HÜKÜMETİ İLE YAKIN İSTİŞARE İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

Daha sonra söz alan Başbakan Mehmet Ali Talat ise, seçimlerin sonucunun alınmasından ardından kendisini ilk kutlayan Cumhurbaşkanı Denktaş olduğuna dikkat çekti. Çok güzel seçim dönemlerini geçirdiklerini ifade eden Talat, "Türk halkının verdiği mesaj açıktır. Siyasi eşitlikten mahrum olmadan adil çözüm istiyor" dedi.

Çağdaş bir dünyada Kıbrıs sürecini, Kıbrıs Türk halkının tüm kesimleri ve tecrübe sahibi kimselerin katkısı ile götüreceklerini anlatan Talat, "Bizim yararlanacağız kişiler arasında Sayın Cumhurbaşkanı da olacak" diye konuştu.

Mehmet Ali Talat, önündeki dönemde zor ve karmaşık olacağını belirterek "Türk hükümeti ile çok yakın istişareler içinde olacağız" dedi.

"Türk halkı yol ayrımıyla karşı karşıya kalmıştı ve bu yol ayrımında tercihini bizim yönünde kullanmıştı. Bu tercih çağa uygun bir tercih" ifadesini kullanan Talat, Denktaş’ın devrettiği birikimden mutlaka yararlanacaklarını söyledi.

TALAT, GÖREVİ PAZAR GÜNÜ DEVRALACAK

KKTC cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mehmet Ali Talat, görevi 24 Nisan Pazar günü devralacak.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Taner Erginel başkanlığında yaptığı toplantıda, dünkü seçimlerde KKTC’nin ikinci cumhurbaşkanı olmaya hak kazanan Talat’ın görevi 24 Nisan Pazar günü devralmasına karar verdi.

YSK Başkanı Erginel, kurulun bir saat süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın görev süresinin 23 Nisan Cumartesi akşamı dolacağını belirterek, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının aynı gün Resmi Gazete’de yayımlanacağını ve Talat’ın da görevi Pazar günü devralacağını bildirdi.

Yasal prosedüre göre, seçimleri kazanan aday, sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasından 1 gün sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yemin ederek görevine başlıyor. Bu durumda KKTC Cumhuriyet Meclisi Pazar günü olağanüstü toplanacak ve toplantıda Talat yemin ederek görevine başlayacak.

Erginel, soru üzerine, şu ana kadar YSK’ya seçimlere ilişkin bir itiraz gelmediğini de söyleyerek, “seçim sonuçlarını etkileyecek bir itiraz olmadığının anlaşıldığını” kaydetti.


ANKA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 17:44:28
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 17:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?