18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DEP Davası: Savcı eski kararının tasdikini istedi

Kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak'ın Ankara 1 No'lu DGM'de yeniden yargılandıkları davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Duruşma Savcısı Dilaver Kahveci, mahkemenin, eski kararını tasdik etmesini istedi.

Davanın öğleden sonraki oturumunda esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Kahveci, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 327/6. maddesi uyarınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı nedeniyle yeniden yapılan yargılama süresi içinde, tanıkların çoğunluğunun yeniden dinlenildiğini, hükümlü ve avukatlarına savunmalarını yapmaları için yeterli süre verildiğini bildirdi.

Dinlenen tanık beyanları, hükümlü ve avukatlarının sundukları belge ve beyanlar ile dosyadaki diğer belge ve beyanların yeniden değerlendirildiğini bildiren Savcı Kahveci, mahkemenin ilk kararının değiştirilmesini gerektirecek bir durum tespit edilemediğini açıkladı. Savcı Kahveci, mahkemenin ilk kararının tasdik edilmesini, infazın durdurulması taleplerinin de reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, duruşmalara katılmayacaklarını açıklayan DEP'lilere meşruatlı müzekkere yazılarak, gelmedikleri takdirde davanın yokluklarında bitirileceğinin ihtar ve tebliğ edilmesini kararlaştırdı.

ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 16:59:11
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 22:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?