20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

’Deprem bölgesinde 2 bin 500 Türk var’

Turkcell, Güney Asya’daki deprem bölgesinde 2 bin 500 abonesinin bulunduğunu belirledi.

Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Yöneticisi Zuhal Şeker, açıklamada, depremin ardından Güney Hindistan, Sri Lanka, Maldiv Adaları, Malezya, Tayland, Burma, Endonezya ve Bangladeş’teki abonelerini tespit ettiklerini bildirdi.

Şeker, aldıkları sinyaller doğrultusunda 164’ü Hazır Kart ve geri kalanı faturalı hat kullanan olmak üzere 2 bin 500 müşterileri olduğunu belirlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hemen kontörleri bitebilir düşüncesiyle 164 Hazır Kart müşterisine bedava kontör yükleme kararı aldık ve bin kontör gönderdik. Aynı zamanda büyükelçiliğimizin, THY ve önemli olduğuna inandığımız birkaç tane havayolunun da telefon numaralarını geçtik. Bin kontör karşılığında dakika olarak rastlayan bir bedeli de faturalı hat müşterilerimize yansıtacağız.”

Bugün ülke saatlerine göre Tayland’dan başlayarak bütün müşterilerini arayacaklarını belirten Şeker, “Onlara (geçmiş olsun) dedikten sonra Türkiye’deki yakınlarına iletmek istediği bir mesaj var mı, onu öğrenip iki tane numaraya iletilmek üzere mesajlarını yakınlarına aktaracağız” diye konuştu.

YÜZLERCE AVRUPALI KAYIP

Noel tatilini geçirmek üzere kendilerini Asya kıyılarına atan Avrupalı turistler arasında yüzlerce ölü ya da kayıp var. Bölgedeki en kalabalık turist topluluğunu 20 bin İsveçli oluşturuyor. Tayland’a giden 600 İsveçli’den haber alınamıyor.

Ülkelere göre dağılım şöyle:

Almanya: Sri Lanka’da 4 kişi öldü. Tayland’da da ölenler olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 4 bin Alman turist var.

Avusturya: Tayland’ın Phuket adasında üç kişi öldü, bir kişi kayıp.

Belçika: Phuket’te biri bebek iki kişi öldü, 30 kişi kayıp. Tayland’ın diğer bölgelerindeki 1000 kadar Belçikalı’nın hayatından da endişe ediliyor.

Fransa: Tayland ve Sri Lanka’da üç kişi öldü, 6 kayıp var. Bölgede toplam 5 bin Fransız turist bulunduğu tahmin ediliyor.

Hollanda: Phuket ve Phi Phi’de 19 kişi kayıp.

İngiltere: Tayland, Sri Lanka ve Maldivler’de 4 kişi öldü. Asya’da tatil yapan 10 bin İngiliz arasından da kayıplar olabilir.

İsveç: İki kişi öldü. Tayland’da 600 kişiden haber alınamıyor. Bölgede 20 bin İsveçli var.

İsviçre: 60 kişi yaralandı.

İtalya: Tayland’ın Phuket ve Phi Phi adalarında ve Sri Lanka’da 11 kişi öldü. Onlarca yaralı hastanelerde. Bölgede 5 bin İtalyan tatil yapıyor.

Norveç: 10 kişi öldü.

Polonya: Tayland’da dört kişi kayıp, biri muhtemelen öldü. Bölgede toplam 2 bin Polonyalı turist var.

Portekiz: Tsunami Tayland’da bir bebeği annesinin kollarından aldı. Çok sayıda Portekizli’den haber alınamıyor.

Rusya: Tayland’da 4 kişi kayıp. Bölgede 1000 kadar Rus var.
AA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 16:53:45
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 12:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?