19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Deprem ekonomiyi de vurdu

İngiliz Financial Times gazetesi, felaketin ekonomik sonuçlarına değinmiş. Dev dalgaların yerle bir ettiği Güney Asya ülkelerinde, tarımın uzun süre olumsuz etkileneceğini söyleyen gazete şöyle devam ediyor;

"Denizden gelen tuzlu suyla kaplanan tarım alanlarının bu etkiden kurtulması çok uzun zaman alacaktır. Konu sadece tarladaki ürünün zarar görmesi değil.

"Asıl önemlisi, mineral açısından zengin olan üst toprak tabakasının sele kapılıp gitmesi. Üstelik, ekini kıyıdan gelen sert rüzgarlardan koruyan ağaçlar da yok artık"

Depremin yarattığı yıkımın ekonomik boyutuna Guardian da yer vermiş. Buna göre, dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Münih RE’nin ekonomik zarar tahmini 10 milyar euro.

Gazete başyazısında ise, diğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların yardım çabalarına değiniyor ve şu uyarıyı yapıyor;

"İran’ın Bem kentini vuran büyük depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak vadedilen 1 milyar dolarlık yardımın sadece küçük bir kısmı bölgeye ulaşabildi.

"Felaketin yarattığı zarara bakıldığında, uluslararası yardım toplantıları yapılması, mali yardım sözleri biraz ufak kalıyor. Dünya bu sefer dürüstlük adına yapılması gerekeni yapmalı."
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 09:33:12
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 14:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?