19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Depremzedeleri istismar iddiası

CHP Ağrı Milletvekili Naci Aslan Doğubayazıt depremi sonrasında eski CHP yeni AKP Milletvekili Cemal Kaya`nın özel uçak kaldırıp AKP`lileri deprem bölgesine götürdüğünü belirterek, ``Bana da 600-700 konutluk ihale verseler ben de özel uçak kaldırırdım`` dedi.

Aslan TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Doğubeyazıt`ta meydana gelen deprem sonrası yapılan maddi yardımların yetersizliğinden yakındı. Acil yardım çağrısı yapan Aslan, halen acil olarak bölgede 500 çadıra ihtiyaç olduğunu bildirdi.

DERİNDEN YARALADI

Aslan, deprem sonrası üç bakan ve dört AKP`li milletvekilinin özel bir uçakla bölgeye gittiğini ve yöre milletvekili olarak kendisininin davet edilmediğini ifade ederken, bu durumun kendisini derinden yaraladığını söyledi. Aslan, isim vermeden CHP`den AKP`ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya`yı suçlayarak, ``Bana da 600-700 konutluk ihaleyi vermiş olsalar ben de özel uçak kaldırabilirdim`` dedi.

Milletvekilleri arasında olay yerinde görünememe tartışması, çoğunluğu ihtiyar ve çocuk Doğubayazıtlı depremzedelerin acılarının milletvekilleri ve siyasilerce istismar edilip edilmediği sorusunu gündeme getirdi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 17:21:35
Güncelleme :5 Temmuz 2004 Pazartesi 17:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?