18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Derbi maçın ardından olaylar çıktı

Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gol sesi çıkmadı. Büyük derbi, maç içinde ve sonrasında istenmeyen olaylara sahne oldu.

Olaylarla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Asbaşkanı Yıldırım Demirören Galatasaraylı futbolcuların kendilerine küfür ettiklerini öne sürerek, İki takımı da üzen olaylar oldu. Galatasaraylı futbolcular küfürleşerek geçtiler. Bizim soyunma odamızdan geçerken ağıza alınmayacak küfür edince Beşiktaşlılar da küfür etti. Karşılıklı tartışmalar yaşandı. Soyunma odası ve koridorlarda tatsız olaylar yaşandı dedi.

KIVANÇ OKTAY BÜLENT’İ SUÇLADI

Beşiktaşlı yöneticilerden Kıvanç Oktay da olayların futbolun önüne geçtiğini kaydederek, Biz kendi stadımızdayız. Ben hakikaten çok hayret ettim. Olayı nasıl bu hale getirdiler? Bülent soyunma odasında resmen kavga çıkarmaya çalıştı. İnanamadım. Biz olayları durdurmaya çalışıyoruz. Sahada da kaybetmiştik. Maalesef burada olan olaylar çok ayıp. Bülent bizim soyunma odamıza dalarak oyuncuları provake etmeye çalıştı. Bu işlerin şakası yok. Şu anda Beşiktaş’ın stadındalar. Kimseyi provake ederek bir yere varamazlar.

Ayhan, buradaki güvenliklerden birine benim önümde küfür etti. Biz hiçbir zaman bu tür olaylarla karşılaşmadık. Bunlara gerek yok. Herkesin centilmence evine gitmesi lazım. Bu gereksiz bir olay. Üzücü şeyler olabilir, bizler de bunu durduramayız. Herkesin dikkatli olması gerekir. Dedi.

Beşiktaş Menajeri Sinan Engin statdan Fatih Terim ile birlikte içeriye girdiklerinde koridorda tartışmalar yaşandığını belirterek, Fatih Hoca ile birlikte salona girdik.

Güvenlikçilerden birinin Ayhan’a saldırıda bulunduğu yönünde bir iddia vardı. Bülent’in bizim soyunma odamıza girip, söylemlerde bulunduğunu söylediler. Biz dost iki takımız. Sahada güzel bir mücadele oldu. Farklı kazanacağımız bir maçı berabere bitirdik. Bu olayların da olmaması gerekirdi. Kavgayı ayırmaya çalıştık. Bu tip hadiselerin yaşanmaması lazım. Futbolcuların sahadaki tavırlarına dikkat etmeleri gerekir. Seyirciyi tahrik etmemesi gerekir.

Durup dururken kimseye vurulmaz diye düşünüyorum. Dedi. Ayhan’a vuran çocuğu tanıdıklarını ve efendi bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Engin, Çok önemli bir konu değil. Sadece bir kişi bir kişiyle tartışıyor. Konu kapanmıştır. Dava açılabilir dedi.

Beşiktaşlı oyuncu Ahmet Hassan, şansızlık dolayısıyla gol bulamadıklarını kaydederken, Ronaldo maçta iyi bir oyun sergilemelerine rağmen Galatasaray savunmasını aşamadıkları için en az üç net gol pozisyonundan yararlanamadıklarını söyledi.

MİRCEA LUCESCU: BU MAÇ YORUMU HAKETMEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, maçın hiçbir yorumu haketmediğini belirterek, İstenmeyen ve futbola yakışmayan olaylar oldu diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Galatasaraylı Hasan Şaş, temkinli oynamak zorunda oldukları bir maça çıktıklarını belirterek, Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Favoriler demek ki kazanmıyormuş şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın oyunun sık sık kesilmesinin tempoyu düşürdüğüne dikkat çekerek, Güzel bir oyun oldu. Kesilmeseydi daha güzel olacaktı. Her iki takım için de hayırlı olsun. Rövanşımız Ali Samiyen’de , düzeltiyorum Olimpiyat Stadı’nda. Dedi. Maç sonrası yaşanan olaylara da değinen Canaydın, Bu tür olayları zamanla aşacağız. Ağır bir ceza alacağımızı sanmıyorum. Daha iyi maçlar izleyeceğiz dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim çıkan olaylarla ilgili olarak, Neredeyse biz kabahatli çıkacağız. Önce çıkan baskın mı çıkacak. Olur mu böyle şey. Ben daha önce hiç bugünkü gibi koridorlarda Beşiktaş-Galalatasaray kardeşliğine şahit olmadım. Bir sivil arkadaşımızın Ayhan’a vurmasıyla bütün olaylar başladı. Direk Ayhan’a vurduktan sonra Galatasaray takımı Ayhan’ı ortada mı bırakacak? Tabi ki Sahip çıkacak. Oyuncular arasında hiçbir şey yok.

Arkadaşımız o vatandaştan şikayetçi oldu. Zaten yeterince küfür, pil ve şişe yedik. Ancak futbolcular arasında bir problem yoktu. Spor yapmak, futbol oynamak lazım. Onun dışındaki herkes için, hiçbir takıma bir şey söylemedim. 90 dakika oynayan bir futbolcuya kimin vurmaya hakkı var. Bugün Galatasaraylı, yarın Fenerbahçeli, Beşiktaşlı. Oyuncumuzu kimsenin arasında bırakmayız. Yüz kişinin arasında da olsa oyuncumuzu alırız. Yaptığımızda budur dedi.

Olaylar dolayısıyla asıl işi olan futbolu konuşamadığını kaydeden Terim, Zaman zaman duran, zaman zaman hareketli bir maç oldu. İki tarafta taktiksel olarak iyiydi. Zaman zaman biz, zaman zaman onlar fırsat yakaladı. Galatasaray bugün iyi oynadı ama gole muvaffak olamadı. Yapacak bir şeyimiz yok. Bence oyuncular müthiş bir centilmenlik içindeydi. Bu olayı da fazla büyütmemek lazım. Galatasaray ile Beşiktaş arasında olan bir olay değil bu. Ama tabi bazen alkollü arkadaşlar tehlikeli olabiliyorlar.

Bazılarına Ramazan uğramıyor tabi. Galatasaraylı, Beşiktaşlı oyuncu, yönetici ve teknik adamlar arasında bir şey olmadı. Emniyet tedbirleri yeterli değilmiş dedi. Terim, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki puan farkını da gelecek maçlarda kapatacaklarını sözlerine ekledi.

Maç sonrası çıkan olaylarda yumruk yiyen Ayhan ise, Yumruk gibi bir ey yedim Beşiktaş soyunma odasının önünde güvenlik görevlisi olduğunu zannetmediğim biri vurdu. Biz de müdahale ettik. Şikayetçi olacağım. Maç için fazla bir şey söylemeye gerek yok. İyi bir mücadele oldu. Genelde iyi mücadele ettik.

HAKAN SÜKÜR: MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ

Galatasaraylı oyuncu Orhan Ak şampiyon olacaklarına inandıklarını kaydederken golcü futbolcu Hakan Şükür şunları söyledi: Genel anlamda maçın hakkı beraberlikti. Güzel bir futbol oldu. Oyun çok durdu. Uzun mesafeli durdu. Bizi bu çok etkiledi.

Kendimizi bulduğumuz ve atak yaptığımız dönemlerde durdu. Güzel bir mücadele oldu. Galibiyet için sahaya çıktık. Oyunun genel akışında pozisyonlar karşılıklı değerlendirilemedi eklinde konutu. Hakan, hakemin basit olaylarda kart göstermesinden dolay? Allah iyiliğini versin yorumunu yapınca sarı kart gördüğünü kaydederek, olayların büyütülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Galatasaraylı Bülent de Pancu’nun kendisine bazı şeyler söylediğini dile getirerek, Ben de ona soyunma odasına gidelim dedim. Beni ben biliyorum. Soyunma odasına gittik. Olayları onlar başlattı, biz değil diye konuştu.

Tarsus Haber Ajansı www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2003 Cumartesi 18:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?