25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Derbi öncesi olaylar çıktı!

Barbaros Bulvarı'ndan Zincirlikuyu'ya yürüyen siyah-beyazlı taraftarlar, yoldaki araçlara saldırdı

* Metrobüsle Kadıköy'e giden taraftarlar, Zincirlikuyu metrobüs durağı'ndaki metrobüslerin camlarını kırdı.

* Beşiktaşlı taraftarların stada girişi sırasında her iki takımın taraftarları, birbirlerine taşlı saldırıda bulundu.

* Biber gazı kullanan çevik kuvvet, bazı taraftarları gözaltına aldı.

CÜNEYT ÇAKIR DÜDÜK ÇALACAK

2010-2011 sezonunun ilk derbisi olan bu maçta Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Bir yanda dünya markası Schuster şefliğinde Quaresma ve Guti gibi yıldızlarla gövde gösterisi yapan Beşiktaş... Diğer yanda Aykut Kocaman'ın daha genç ve dinamik bir kadro oluşturarak devrim yapmaya çalıştığı Fenerbahçe.

RÜŞTÜ VE HOLOSKO KADRODA YOK

Alman çalıştırıcı Bernd Schuster, derbi karşılaşmasının 18 kişilik maç kadrosuna kaleci Rüştü Reçber ve Slovak futbolcu Holosko'yu almadı.

MAÇ ÖNCESİ OLAY

Spor-Toto Süper Lig'in 5. haftasında bugün oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde Siyah-beyazlı takımın taraftarları olay çıkardı.

Beşiktaş Kazan Meydanı önünde toplanan yaklaşık bin Beşiktaş taraftarı, Barbaros Bulvarı'ndan Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'na yürüdü. Barbaros Bulvarı'ndaki araçlara taş ve bira şişeleri atan Siyah-beyazlı taraftarlar, Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nda da olay çıkardı. Duraktaki metrobüslerin camlarını kıran taraftarlar, daha sonra metrobüsle Kadıköy'e gitti.

KADIKÖY'DE DE OLAY!

Kadıköy'de ise polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki yolu trafiğe kapadı. Metrobüslerden inen Siyah-beyazlı taraftarların stada girişi esnasında Fenerbahçeli taraftarlar sözlü sataşmada bulundu. Daha sonra Fenerbahçeli taraftarlar ile Beşiktaşlı taraftarlar birbirlerine taş atarak saldırdılar. Bunun üzerine çevik kuvvet, olaylara biber gazı kullanarak müdahale ederken, bazı taraftarları da gözaltına aldı.

STAT GİRİŞİNDE İZDİHAM

Öte yandan Siyah-beyazlı taraftarların Şükrü Saracoğlu Stadı'na girişinde izdiham yaşandı. Girişin dar olması nedeniyle stada girmekte oldukça zorlanan Beşiktaşlı taraftarlar, polisin müdahalesine rağmen yaklaşık 1.5 saatte stada giriş yapabildiler. Yaşanan izdihamda bazı taraftarlar polis tarafından uzaklaştırıldı.

SARACOĞLU'NU SEVİYOR

Fenerbahçe - Beşiktaş derbilerinde Kadıköy'deki maçlarda Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı - lacivertlilerle 45 kez karşılaşan Kartal bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 14 galibiyet alırken, 13 karşılaşma berabere sonuçlandı.

SÜPER LİG'DE EŞİTLİK VAR

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor. Ezeli rakipler Saracoğlu'nda 28 lig maçında 9'ar galibiyet alırken, 10 maç ise berabere sonuçlandı. Kartal'ın, Kadıköy'deki lig maçlarındaki 38 golüne, Sarı Kanarya 34 golle karşılık verdi. Geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını ev sahibi Fenerbahçe 1-0'lık skorla kazandı.

Aziz Yıldırım: 16-13!

Beşiktaş ile oynanacak derbi maçı öncesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla Beşiktaş karşısında 16 galibiyet, 13 de yenilgi yaşadı.

Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine geldiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren ezeli rakipler arasında yapılan toplam 34 maçın 16'sını Fenerbahçe, 13'ünü Beşiktaş kazanırken, 5 maç berabere sona erdi. Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 51 gol atarken, kalesinde ise 48 gol gördü.

Beşiktaş ise 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde, Fenerbahçe ile yaptığı 18 derbi maçtan 6'sını kazandı, 9'unu yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı. Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 26 gol atıp, kalesinde ise 27 gol gördü.

Parçala kağıttan Kartal'ı!

Fenerbahçe taraftar sitesi antu'dan Siyah-Beyazlılar'ı kızdıracak sözler...

Spor Toto Süper Lig'de 2010/2011 derbisinin başlamasına artık saatler kaldı... Dev derbiye ev sahipliği yapacak Fenerbahçe'nin resmi taraftar sitesi antu.com, derbiye ilişkin olarak sitesinde bir jenerik hazırladı. Sarı-Lacivertliler takımlarına seslenirken, Siyah-Beyazlı takımla ilgili olarak da ilginç ifadeler kullandı.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi'nde jenerikte şu ifadelere yer verildi:

"Sen ki, balon patlatmanın ustasısın. Daha 5. haftada patlat bu yılın balonunu. Yırt, parçala bu kağıttan Kartal'ı. Bir kere daha görsünler asla büyük olamayacaklarını..."

.
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 15:10:18
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 16:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?