19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Derbi'de skandal

Beşiktaş-Galatasaray derbisi sırasında silahlı oldukları söylenen sekiz kişi tek tek VIP localarını dolaşıp Erdal Kara adlı bir otoparkçıyı aradı. Arandığını duyan Erdal Kara stat dışına kaçarken silahlı kişilerin içeri nasıl girdikleri anlaşılamadı.

Hürriyet gazetesinde yeralan habere göre İnönü Stadı’nda pazar günü oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisi sırasında, VIP localarında baskın yaşandı.

Silahlı grup tek tek VIP localarını dolaştı

Silahlı oldukları söylenen sekiz kişi, tek tek VIP localarının kapısını açıp, Erdal Kara adlı bir kişiyi aradı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın korumaları gruba müdahale etti

Turkcell, Puma, Kalkavan, Diler Holding, Sabah Gazetecilik, Fikret Orman, Doğan Holding, Siyah Beyaz, Ömer Çimen ve Erol Kaynar’ın da aralarında bulunduğu locaların kapılarını tek tek açmaya çalışan bu kişileri, Finansbank’ın locasında misafir olarak maçı izlemeye gelen eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın korumaları engelledi.

Grup, görevlilere açıklama da yapmış

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle bir zamanlar İnterpol tarafından ’Kırmızı Bülten’ ile aranan Sedat Şahin’in adamları olduğu ileri sürülen kişiler, loca koridorunda görev yapan Beşiktaş kulübü görevlilerine, "Erdal Kara’yı arıyoruz, ama bulamadık" diyerek amaçlarını da söyledi.

Erdal Kaya gizlice stat dışına çıkartıldı

İddiaya göre, bu kişilerin kendisini aradığını duyan Erdal Kara, önce numaralı tribün üzerinden, sonra da açık tribünden kaçmaya çalıştı. Bu arada, bir başka kişi de Kara’yı gizlice stat dışına çıkarttı.

İfade veren Erdal Kaya şikayetçi olmadı

Habere göre İnönü Stadı’nda çıkan kavganın gazetelere yansımasının ardından Erdal Kara’nın Emniyet’te ifadesi alındı. Kara’nın, "B1 locasında Sedat Şahin’in adamlarıyla yumruklaştık. Kendilerinde silah görmedim. Davacı değilim" dediği öne sürüldü.

Sedat Şahin’in adamları da ifade verecek

Polis yetkilileri, 2 milyon dolarlık bir ihale nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgayla ilgili Sedat Şahin’in adamlarının ifadelerinin alınacağını belirtti.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, stada silah sokulmasının mümkün olmadığı belirtildi.
hürriyet.com
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 13:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?