18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ders kitaplarına yüzde 10 zam

Liselerde okutulan ders kitaplarının fiyatlarında yüzde 10 oranında zam yapıldı, zamma göre fiyatlar 2 ile 10 milyon lira arasında değişiyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi`nde yayınlanan 2004-2005 eğitim-öğretim yılında okutulacak ders kitapları listesi ve fiyatlarına ilişkin karara göre, lise ders kitaplarına ortalama yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Kitap fiyatları KDV dahil 2 ila 10 milyon lira arasında değişirken matematik kitapları en yüksek fiyatlı kitaplar oldu. Matematik ders kitaplarının fiyatları 3.5 ila 10 milyon lira arasında değişiyor. Ders kitapları, Tebliğler Dergisi`nde duyurulan fiyattan yüksek satılması durumunda söz konusu kitabın kabulüne ilişkin karar iptal edilecek ve yasal süreç başlatılacak.

 Öte yandan Bakanlık`tan yayınlanan genelgede de ders kitaplarının ilgili branş ve sınıf öğretmenlerince seçileceği kaydedilirken, ilköğretimde bedava ders kitabı uygulaması nedeniyle sadece ``Müzik 1`` ders kitabının seçileceği belirtildi. Ortaöğretim kurumlarının ders kitapları seçim 30 Haziran`a kadar tamamlanacak.

ANKARA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 15:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?