19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ders zili çaldı

2004-2005 eğitim-öğretim yılının açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Şanlıurfa’da yapılacak törenle gerçekleştirilecek. Törende ve daha sonraki programlarda özellikle kız çocuklarının okutulmasına yönelik mesajlar verilecek.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 14 milyon öğrenci ile 550 bin 550 bin öğretmen, yaklaşık 3 ay aradan sonra bugün dersbaşı yapacak. İlköğretim öğrencilerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ders kitapları ücretsiz verilecek. İlköğretim öğrencilerine toplam 81.5 milyon adet ders kitabı dağıtılacak. Öğrenciler kitaplarını bugün alacaklar.

Okulların açılması ve 13-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacak İlköğretim Haftası dolayısıyla illerde de törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu çerçevede, öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler Atatürk anıtlarına çelenkler koyacaklar. Ankara’da da Anıtkabir ziyaret edilecek.

Kız çocukları ile sokak çocukları

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında ıslahevleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu müdürlükleri, müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile “sokak çocuklarının okula devamlarının sağlanması” için çalışmalar yürütülecek.

Ayrıca, özellikle kırsal kesimlerdeki zorunlu eğitim çağında olan kız çocuklarının okula devamlarının sağlanması için mülki amirler, diğer yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda hafta boyunca evlere ziyarette bulunularak, kız çocuklarının okula kayıtlarının yapılması sağlanacak.
       
16 EYLÜL’de şenlik düzenlenecek

Tüm ilköğretim okullarında 16 Eylül’de şenlikler düzenlenecek. Şenliklere emekli öğretmenler ile eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak. Şenlik alanında çeşitli bölümler kurulacak ve “İlköğretim Haftası’nın sevincini yaşatacak eğlenceler düzenlenecek.”
lköğretim Haftası köylerde okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar, imamlar, varsa diğer kamu kurum ve kuruluş yetkililerince il, ilçe ve kasabalardaki programlar esas alınarak kutlanacak.      afta süresince MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınevlerince ilköğretim ve okulöncesi eğitim seviyesine uygun kitaplar için indirimli satış kampanyaları düzenlenecek. Hayırsever vatandaşların yoksul öğrencilere kitap-kırtasiye yardımı yapmaları sağlanacak.
       
Ders kitapları ücretsiz

İlköğretim öğrencilerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ders kitapları ücretsiz verilecek. İlköğretim öğrencilerine toplam 81.5 milyon adet ders kitabı dağıtılacak.
2004-2005 eğitim-öğretim yılında yarıyıl tatili 24 Ocak-6 Şubat 2005 tarihleri arasında yapılacak. Ancak Kurban Bayramı nedeniyle öğrenciler 19 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 13.00’ten itibaren tatile başlayacak.
İkinci yarıyıl, 7 Şubat 2005 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2005 tarihinde sona erecek.

ntv-msnbc-e
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 09:08:34
Güncelleme :13 Eylül 2004 Pazartesi 11:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?