19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dev ihaleyi kim kazandı?

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genel Maksat Helikopter Projesi'ni ABD'li şirket Sikorsky'nin kazandığını açıkladı. İhale, İtalyan şirketi AgustaWestland ile Sikorsky arasında geçmişti. Sikorsky Türkiye'de T-70 Blackhawk tipi helikopterleri üretecek. Üretim TAI'nin Ankara'daki mevcut tesislerinde gerçekleştirilecek, üretim esnasında azami ölçüde yerli imkanlar kullanılacak.

Söz konusu helikopterler, muharebe sahasında personel ve malzeme naklinin yanı sıra; insani yardım, doğal afetlerde arama-kurtarma, elektronik harbe karşı koyma ile ambulans gibi özel görevlerde de kullanılabilecek.

Genel Maksat Helikopter Projesi, Türkiye'de genel maksat helikopter üretimi altyapısının kurulması ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer kamu kurumlarının uzun vadeli helikopter ihtiyacının yerli üretimle karşılanması amacıyla oluşturuldu.

1 AY EK SÜRE VERİLMİŞTİ

Geçen ay yapılan savunma sanayi icra komitesi toplantısında, ABD'li şirket Sikorsky ile İtalyan şirketi AgustaWestland tarafından verilen tekliflerin yeterli görülmemesi nedeniyle müzakerelerin devam edilmesine karar verilmiş, söz konusu şirketlerin tekliflerini düşürmeleri amacıyla 1 aylık süre verilmişti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçen ay yaptığı açıklamada, bir hedef fiyatlarının olduğunu, hedef fiyata bir hayli yaklaşılmasına karşın, İcra Komitesinin kabul edeceği ölçüde bir yaklaşımın olmadığını söylemişti.

...
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 16:39:28
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 16:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C.Yıldız IP: 213.153.139.xxx Tarih : 21.04.2011 20:18:55

Çok isabetli olmuş.  Sevindim.  İtalyan malları tam bize uygun. kesemize göre. Artık şu "okyanus ötesini" terk etmemiz gerekiyor. Fazlasıyla içimizdeler. Zarar veriyorlar.