18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Devler İstanbul'da

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde 25 Mayıs Çarşamba günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak olan İtalya’nın AC Milan ve İngiltere’nin Liverpool takımları İstanbul’a geldi.

Her iki ekip de özel uçakla Atatürk Havalimanı’na gelirken, önce AC Milan, 10 dakika sonra da Liverpool’u taşıyan uçak alana indi. Kafileler, pasaport kontrolünden çıkışlarında UEFA yetkililerince çiçeklerle karşılandı. Teknik heyet ve futbolcular, eskort eşliğinde konaklayacağı Polat Renaissance Otel’e gitti.

AC Milan’ın ardından Liverpool takımı da aynı güvenlik önlemleri altında, iki grup halinde kendilerini bekleyen otobüse götürüldü. İngiliz ekibi de Crowne Plaza Otel’e gitti.

AC Milan ve Liverpool takımları, final maçı için maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yarın çalışacak.

Milan, maç için son antrenmanını saat 18.30’da yapacak, saat 20.00’de de Liverpool çalışacak.

Bu arada, AC Milan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yarın saat 11.30’da basın toplantısı yapacak. Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez de basın toplantısını aynı statta saat 12.30’da düzenleyecek.

AC Milan Kulübü Başkan Yardımcısı Adriano Galliani, 25 Mayıs Çarşamba gecesi Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alarak İtalya’ya dönmek istediklerini söyledi.

Galliani, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, İstanbul’da oldukları için duydukları mutluluğu dile getirirken, "Buraya gelmek için tam 1 yıldır bekliyoruz. Geldik, mutlyuz. Çarşamba gecesi kupayı alıp götürmek istiyoruz. Bu kupa, Milan’ın yaşamındaki 7. Şampiyonlar Ligi kupası olacak" dedi.

Takımda, sakat Ambrosini dışındaki 24 futbolcunun da maça hazır ve teknik ekibin istediklerini yapacak durumda olduğunu ifade eden Galliani, Türk futbolu için de "Gelişip büyüyor. Milli Takım da kendini geliştiriyor" açıklamasını yaptı.

Galliani, "İstanbul tarihi bir kent. Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olmuş. Futbolun da başkenti olabilir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 02:17:34
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?