19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Devlet başkanlarının eşleri, Sultanahmet Camii’ni gezdi.

NATO Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen devlet başkanlarının eşleri, Sultanahmet Camii’ni gezdi. Eşyalarının otelde kaldığını ve uçağının kalkacağını söyleyen Japon asıllı İngiliz vatandaşı turist, polisin bölgeye girmesine izin vermemesi üzerine gözyaşlarını tutamadı.
NATO Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen devlet başkanlarının eşleri, sabah saat 10.00’da otobüsle Sultanahmet Camii’ne geldi. Akredite kartları olmalarına rağmen basın mensupları camiye yaklaştırılmadı. Polis, basın mensuplarını zorla bariyerlerin arkasına götürürken, ekipler ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı. Bazı turistler de polisin aldığı bu önleme tepki gösterdi. İstanbul’a tarihi ve turistlik yerleri gezmeye geldiğini söyleyen Avusturyalı bir turist, "Maalesef hiç bir yeri göremeyeceğim. Keşke turistler için ayrı bir uygulama olsaydı" dedi.
Bu arada olay yerine gelen Hakkı Maraş adlı bir vatandaş, fıtık olduğunu, iğne yaptırması gerektiğini söyleyerek, polislerden dispanserin bulunduğu yere gitmek için izin istedi. Yürümekte zorluk çektiği gözlenen Maraş’a polis izin vermedi. Son çare olarak iğnelerini gösteren Maraş, bu sefer ekiplere tepki gösterdi. Bölgede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar da iş yerlerine girmek için izin alamayınca ortaya ilgin görüntüler çıktı.
Öte yandan, polislerin çevirdiği Japon asıllı İngiliz vatandaşı turist, eşyalarının Sultanahmet’teki otelinde kaldığını söyleyerek, otele gitmek istedi. Saat 14.30’daki uçakla İngiltere’ye gideceğini belirten turist, biletlerini gösterdi. Ekiplerin otele girmesine izin vermediği Japon turist gözyaşlarını tutamadı.
Polisin Sultanahmet’teki geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.
İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 12:35:02
Güncelleme :28 Haziran 2004 Pazartesi 13:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?