19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Devlet bu kez erkeği koruyamadı

İstanbul’da garsonluk yapan 29 yaşındaki Cesim Yıldız, 4 yıl önce memleketi Kars’ta Esengül Taş ile evlendi. İstanbul’da yaşayan Yıldız çiftinin 2008’de bir erkek çocukları dünyaya geldi.

Cesim Yıldız’ın gece vardiyasına kalması nedeniyle çift arasında tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Esengül Yıldız eşini sadakatsizlikle suçlayınca, Cesim Yıldız boşanma davası açtı. Dava devam ederken Cesim Yıldız, 2 yaşındaki oğlu Mehmet Ali’yi de alarak ayrı yaşamaya başladı. Esengül Yıldız ise babaevine döndü.

TEHDİT EDİLİYORDU

İddiaya göre Cesim Yıldız’ı, kayınpederi Muhittin Taş tehdit etmeye başladı. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Cesim Yıldız, dilekçesinde cep telefonunu arayan kayınpederi Muhittin Taş’ın “Seni öldüreceğiz şerefsiz. Seni ve tüm aileni kaldıracağız” şeklinde tehdit ettiğini belirtti.

Yıldız’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatan savcılık, Muhittin Taş’ın ifadesine başvurdu. Soruşturmayı 18 Ekim’de tamamlayan savcılık, soyut iddialar dışında delil olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Boşanma davası için İstanbul’a gelen Esengül Yıldız, 6 Aralık günü eşinin çalıştığı kafeye gitti. İkili bir masaya oturarak konuşmaya başladı.

Bu sırada genç kadın oğlunu görmek istediğini söyledi. Ancak eşinden olumsuz yanıt alan Esengül Yıldız, çantasından tabancasını çıkarıp Cesim Yıldız’ı vurarak öldürdü. Esengül Yıldız tutuklanarak cezaevine konuldu. Oğlunu Kars’ta toprağa veren Süleyman Yıldız ise avukatı Çiğdem Okumuş ile birlikte Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na gidip dünürü ve gelininden şikâyetçi oldu.

Avukat Çiğdem Okumuş, boşanma davası nedeniyle cinayetin töre gereği işlendiğini ileri sürerek, devletin bu kez bir erkeği koruyamadığını söyledi. Törenin bu kez tersine işlediğini belirten Çiğdem Okumuş, “Cinayet, erkek aile fertlerinin azmettirmesi sonucu Esengül’e işletilmiştir” diye konuştu.

AHT
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 10:29:23
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 10:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 78.164.114.xxx Tarih : 29.12.2010 14:14:39

Devlet ne yapsın ömür boyu koruma veremez ki  erkekte de suç var ver onunda çocuğu görmek hakkı öldürmek isteseydi  kafeye ilk girişte vururda tabi hiç bir şekilde öldürmek çare ve doğru değil Allah rahmet eylesin Allah halkımızada akıl fikir ihsan eylesin.