20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Devleti yıkmaz ama değiştirir!

Taraf Gazetesi Wikilieaks belgelerindeki Türkiye kriptolarını yayınlamaya başladı.

 

İlk bilgiler Fethullah Gülen ile alakalı. Wikileaks belgelerine göre Gülen'in Türkiye devletini yıkmak gibi bir amacı yok ancak Gülen'in nihai amacına ilişkin şüpheler dillendiriliyor.

Öte yandan Wikileaks belgelerinde Fethullah Gülen ve cemaatini konu alan gizli yazışmalar geniş bir yer tutuyor. Belgelere göre ABD'^nin Gülen'e bakışı zamanla yumuşamış.

Devleti yıkmaz ama değiştirir...
Belgelerden: Gülenciler, laik düzeni dramatik biçimde yıkmak istemiyorlar, onlar içeriden değişim peşinde. Tedrici yaklaşımıyla Gülen, Devlete karşı açık tehlike değil.

GÜL: GÜLENCİ, ERDOĞAN: YÜK
ABD eski büyükelçisi Jeffrey, Aralık 2009'da merkezini uyarmış. Cumhurbaşkanı hakkında herkes Gülenci diyor ama Erdoğan öyle görünmüyor. Hatta Başbakan Gülenci cephenin o kadar dışında ki, Gülenciler onu bir yük olarak görüyor.

POLİSLER FBI'A BAŞVURDU
Gülen'in ABD'de oturma izni alabilmesi için devreye giren 3 üst düzey polis FBI'dan temiz kağıdı istemiş.

Gülenciler Emniyete hakim
Amerikan gizli yazışmalarında Gülencilerin Türk Polis Teşkilatı'na egemen olduğu izlenimi aktarılıyor. 2005 tarihli bir belgeden: Üç üst düzey polis İstanbul'daki FBI temsilcisiyle görüşüp, Gülen hakkındaki olumsuz raporun değişmesi için temiz kağıdı talep etti.

 

 

...
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 13:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin IP: 58.166.121.xxx Tarih : 17.03.2011 15:48:03

Taraf gazetesi vikileaksten aldigi onemli bilgilerden bula bula bu bilgiyimi bulmus gulencilerin veya gulenin tum  hedefi bu zaten yavas yavas incitmeden emin adimlarla degisim inanmayan fettullah gulen yazip youtube baksin salya sumuk aglayarak milleti inandirmaya calisiyorEminim taraf gazetesi abarta abarta ele gecirdigi vikileaks belgelerini iyice bir suzgecten gecirsin cimbizlasin bizde okuruz artik