18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DGM'lerin yerine Organize Suçlar Mahkemesi

 Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'na DGM'lerin Anayasa'da kaldırılması ve bunların yerine Organize Suçlar Ağır Ceza Mahkemesi kurulması ile ilgili kanun tasarısı hakkında bilgi verdiğini ifade etti. Tasarının yarın sabah TBMM'ye sevkedileceğini kaydeden Çiçek, bu tasarı ile yeni bir model olarak yargının bütünlüğü içinde organize suçlarla mücadele edecek bir ağır ceza mahkemesi ihdas edilmiş olacağını belirtti.
DGM'lerin haklı olarak görevsizlik kararı verdiklerine işaret eden Çiçek, DGM'lerin kaldırılmasının organize suçlar ve terör suçlarının sonunun geldiği anlamına gelmediğini, bu yasanın çıkması halinde Organize Suçlarla Ağır Ceza mahkemeleri adı altında mücadele edileceğini vurguladı.
Bakanlar Kurulu toplantısında Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Suç Gelirlerinin Aklanması ile Mücadele Kanun Tasarısı'nın da ele alındığını anlatan Çiçek, bu konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapmaya ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Çiçek, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin biraraya gelerek bu suçların yeniden tanımlanması ve alınacak tedbirlerle ilgili yeni bir çalışma yapacaklarını duyurdu.
Tarım kesimini etkileyen doğal afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar konusunda da Bakanlar Kurulu'nda değerlendirmeler yapıldığını anlatan Çiçek, 17 ilde tespit çalışmalarının yapıldığını, çiftçilere yapılacak yardımların belirlenmesi ile ilgili Tarım, Maliye ve Sanayi Bakanlarından oluşan heyetin bir çalışma yapacağını kaydetti.
Toplumun en önemli kesimini oluşturan esnafların, günün şartlarına uygun kredi imkanlarından yararlanabilmeleri için bugüne kadar bazı adımlar attıklarını hatırlatan Çiçek, 2003 yılında Halk Bankası'ndan kullandırılan kredi miktarının 689 trilyon lira olduğuna işaret etti. 21 Mayıs 2004 itibariyle 1 katrilyon 24 trilyon lira tutarında kredi kullandırıldığını açıklayan Çiçek, 2004 yılı sonu itibariyle hedeflenen tutarın ise 1 katrilyon 400 trilyon lira olduğunu duyurdu. Çiçek, bu kredilere uygulanan faiz oranının yüzde 25 olduğunu hatırlattı.
ANKAR - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 22:49:20
Güncelleme :31 Mayıs 2004 Pazartesi 22:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?