18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DGM´nin Tutukladığı Mafya Üyesine Demirel´den 'köşk'e giriş kartı'

Ankara'nın yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut ve yeğeni Şahin Turgut ile 5 adamının Ankara DGM tarafından tutuklanmasından sonra polis operasyonu genişletti.

Ankara`nın sakatat piyasasını elinde bulunduran Kürt Ahmet`in oğlu Kadir Turgut`la birlikte 9 kişi daha gözaltına alındı. Ahmet Turgut`un cezaevindeki yeğeni ile aynı adı taşıyan büyük oğlu Kadir Turgut`un da babası gibi adam yaralama, tehdit, haraç almakla suçlandığı öğrenildi. Ankara sakatat piyasasını elinde bulunduran Kadir Turgut`un, ganyan bayiileri üzerinde baskı kurarak, haraç aldığı iddia ediliyor.

Demirel döneminde verildi

Ankara DGM`de sorgulanan Ahmet Turgut`un ise Cumhurbaşkanlığı Köşkü`ne giriş için özel araç kartı bulunduğu ortaya çıktı. Turgut, kartı Süleyman Demirel`in Cumhurbaşkanlığı döneminde aldığını söyledi.

Soruşturma sırasında, adamlarının, Ahmet Turgut`a ``Büyükbaba``, oğlu Kadir Turgut ile yeğeni Şahin Turgut`a da ``Baba`` diye hitap ettikleri anlaşıldı. Sincan F Tipi Cezaevi`ne konulan Ahmet Turgut, yeğeni Şahin Turgut ve 5 adamı ile ilgili araştırma devam ediyor.
VATAN GAZETESİ
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 10:23:45
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?