23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’Dicle nehrinde yüzlerce ceset yüzüyor’

Irak’ta rehine olaylarının yaşandığı Medain kasabasında direnişçilerin en 300 Şiiyi öldürerek Dicle nehrine attığı iddia edildi.

Medain sakinleri olayı İngiliz The Times gazetesine anlattı.

Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarındaki Medain kasabasında direnişçilerce rehin alınan, ama bir türlü bulunamayan Şiilerin Dicle nehrinde olduğu ortaya çıktı.

Devlet Başkanı Celal Talabani, ama önceki gün Dicle nehrinden çıkarılan 57 cesedin Şii rehinelere ait olduğunu söylemişti.

Medain kasabası sakinlerinden Ebu Kaddum adlı bir kişinin kasabada aylardır yaşananlara dair anlattıklarına yer veren İngiliz The Times gazetesi de bu sonucu doğruluyor.

‘FELLUCE’DEN KAÇANLAR GELDİ’

Ebu Kaddum’un anlattıklarına göre, ABD askerlerinin geçen Kasım’da Felluce operasyonuna başlamasının ardından kasabaya çok sayıda direnişçi geldi.

Direnişçiler kasabanın tek polis karakolunu ateşe verip, çok sayıda güvenlik görevlisini öldürdü. Kasabanın hemen dışındaki çiftlik evlerine yerleşen direnişçiler Şubat’tan itibaren kasabanın Şii nüfusuna saldırılarını artırdı.

‘CESETLERİ ÇOK AZI ÇIKARILDI’

Direnişçiler, ABD’lilerle işbirliği yaptıklarını iddia ettikleri Şiilerden hergün birkaçını öldürmeye başladı. Son olarak da Şiilerin kasabayı terketmesi istendi. kabul etmeyenler rehin alınarak öldürüldü.

Ebu Kaddum, Dicle nehrinden çıkarılanların öldürülenlerin çok küçük bir bölümü olduğunu, nehre en az 300 ceset atıldığını iddia ediyor.

Ebu Kaddum cesetleri çıkarmak üzere kiralanan bir dalgıcın Dicle nehrinin dibinde ayaklarına beton bloklar bağlanmış onlarca ceset gördüğünü anlatıyor.



NTV TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:17:43
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?