18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dikkat, biri sizi dinliyor

Dinleme cihazı haline getirdiği cep telefonlarıyla istenen kişilerin konuşmalarını dinlettiği iddia edilen Eylül Gözler Dedektiflik Bürosu basıldı. Patron ile yardımcısı gözaltına alındı, çok sayıda dinleme cihazı ele geçirildi.

İSTANBUL Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran bir işadamının, dinlendiğini söyleyerek şikáyetçi olması üzerine ilginç bir telekulak olayı ortaya çıkarıldı. İşadamının BMW otomobilinde yapılan incelemede, ön koltuk döşemesinin arasına gizlenmiş bir dinleme cihazı ele geçirildi.

Cep’ten dinleme cihazı

Bunun üzerine araştırma başlatan polis ekipleri, Bakırköy’deki Eylül Gözler Dedektiflik Bürosu’na ulaştı. Büro sahibi Neşe Şimşek’i (Aras) ve yardımcısı Ümit Tiryaki’yi gözaltına alan polis, işyeri olarak kullanılan dairede, elektronik sisteminde değişiklik yapılarak dinleme cihazı haline getirilen çok sayıda cep telefonu ele geçirdi.

Daha önce de yakalanmıştı

Şimşek, 1999’da Senkron TV’nin sahibi Levent Altınay’ın da aralarında bulunduğu 12 kişiyle birlikte, kamu görevlileri, sanatçılar ve gazetecilerin telefonlarını dinlediği iddiasıyla yargılanmış, Çakıcı ile bağlantısı olduğu ileri sürülmüştü.

Cihaz çalmadan açılıyor

Sistem şöyle çalışıyor: Dinleme cihazına dönüştürülen telefon dinlenmek istenilen kişinin bulunduğu bir yere gizleniyor. Cihaz arandığında, çalmadan açılıyor. Arayan kişi, cihazın yerleştirildiği yerdeki konuşmaları dinleyebiliyor. Şimşek’in, dinlenmesi istenen kişinin önemine göre 1000 ile 5000 dolar arasında ücret istediği öne sürüldü.

Ben ailevi sorunları çözüyordum

İNSANLARIN birbirlerini kandırmasını engellediğini iddia eden Neşe Şimşek sorgusunda şöyle dedi: ‘Bir kadın bana gelerek kocasının kendisini aldattığından şüphelendiğini ve onun otomobilini dinlemek istediğini söyledi. Biz de bir cihaz hazırlayarak kendisine verdik. Onu otomobilinin içinde kimsenin göremeyeceği bir yere yerleştirmesini söyledik. Karşılığında da 600 YTL aldık. Ona verdiğimiz numarayı aradığında dinlemenin başlayacağını gösterdik. O kadar.’

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:13:07
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?