26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dikkat, buzlanma ve don var!

'Bu gece ve yarın sabah buzlanma ve don bekleniyor'

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın iç bölgelerde etkisini kaybetmesi ve havanın açmasıyla birlikte, bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile sabah ilk saatlerde Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin), Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas ve Tokat çevrelerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sivas ve Tokat çevrelerinde görülecek kar yağışının neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı.

..
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 16:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?